Amerikai verdákkal érkeznek nyugati parti rapperek - jegyeket sorsoltunk

Vágólapra másolva!
Xzibit-koncert, amerikai autókiállítás, beatbox-show, graffiti-kiállítás, breaktánc-bemutató, freestyle party és divatbemutató is várja mindazokat június 6-án a Symában, akik zenei ízléstől függetlenül belekóstolnának az amerikai west coast-érzésbe budapesti tálalásban. Játékunk nyerteseinek neve a cikk végén olvasható. 
Vágólapra másolva!

Nemcsak a rapzene rajongói lesznek kiszolgálva az egész napos rendezvényen, az események között szinte mindenki megtalálhatja a kedvére valót; a tizennégy éven aluliak számára fenntartott csökkentett jegyár is arról tanúskodik, hogy a szervezők minden korosztályt igyekeznek szórakoztatni. A fő attrakció persze az új-mexikói rapper-színész-műsorvezető Xzibit koncertje valamint az amerikai autók kiállítása és tuning show-ja lesz, de a szubkultúra hazai képviselőinek előadásai és alkotásai igazi amerikai-magyar kulturális vegyületté keverik a napot.

A MTV 2004-ben indult Pimp My Ride verda-átalakító műsorának köszönhetően azok a tévé előtt szocializálódott fiatalok is megismerhették a - hamarosan már hét albummal rendelkező - nyugati parti Xzibitet, akik a '96-ban megjelent Paparazzi című első klipjét még rugdalózóban látták. A nyugati part különce abban a számban elküldött minden feketét a francba, aki csak a pénz és hírnév miatt tette be a lábát a rap világába, majd sok zenésztársához hasonlóan hamarosan ő is arra kényszerült, hogy igen zsíros ajánlatok között válogasson.



Több mint húsz filmben és sorozatban szerepelt, köztük a 8 mérföldben, a Halálos iramban, a Miami helyszínelőkben és az X-akták I Want to Belive című mozifilmjében. Erőteljes, néha mániákusnak ható hangjára a videójáték-készítők is ráugrottak: eddig hét amerikai focis-száguldozós-lövöldözős játékban hallható egyedi hanghordozása. A Pimp My Ride műsorvezetői pozíciójába sem véletlenül került, imád kocsival repeszteni: a Gumball 3000 közúti rallyn egy holland rendőr a jogsiját is elvette, mert képtelen volt lassan hajatni Lamborghini Gallardójával. Az autókiállítás és a tuning-show szempontjából valóban sikerült megtalálni az egyik leghitelesebb embert, aki meg is teszi, amiről szövegel. Ezt szombaton sem egyedül fogja elkövetni, természetesen haverjaival áll színpadra: Young De, Jelly Roll és dj Fingaz is elkíséri Budapestre. Lemezeket pakol a szervezésben ludas Nadír (Crazy Stylez), továbbá Zefil, Frequent, Jam-I, Jers, Sense és Györemix; a Vinyl Warriorz scratch-show-val áll ki.