Vágólapra másolva!
Kendertudás Egyeteme címmel indul előadássorozat a Kendermag Egyesület szervezésében. A nyitóest 26-án a Dürerben lesz, ahol a kender történeti áttekintését követően a Brains, Reza és Bosi tekeri feljebb a hangerőt.  
Vágólapra másolva!

Szeptember 26-án a Dürer Kertben indul a Kendermag Egyesület új előadássorozata, amely a kenderfogyasztás témáját járja körbe hazai szakemberek segítségével. A Kendertudás Egyeteme elsősorban azoknak szól, akik nemcsak élvezni, de tudni is akarják a bennük és körülöttük lejátszódó folyamatok eredményét. A tervek szerint minden előadás különböző vetületből közelíti meg a fogyasztással kapcsolatos tudnivalókat, így orvosi, történeti, botanikai, szociológiai, pszichológiai és rendészeti szempontból vizsgálja a témát.

A találkozókon hazai szakemberek beszélnek a kenderről, az előadásokat videóra rögzítik, majd a Youtube-on bárki által hozzáférhetővé teszik. Az okulás után a Kendermag Egyesülettel szimpatizáló együttesek és dj-k játékára fújhatják ki magukat az egybegyűltek.

Az első találkozón este héttől Bayer István gyógyszerészprofesszor beszél a növény kultúrtörténetéről, az ezen való részvétel ingyenes. Utána kilenctől a Brains, Reza és Bosi szolgáltat zenét, erre a Kendermag Egyesületet támogató ezres a belépő.

Party.[origo].hu