Cha-Cha-Cha Budán

Vágólapra másolva!
Háromnapos nyitóbulival kezdi működését a DPU Cha-Cha-Cha, október huszonkettedikén a Déli Pályaudvarban. A csütörtök esti program extrája egy speciális Bëlga dj-szett lesz.
Vágólapra másolva!

Az új budai szórakozóhely a régi Déli Pályaudvar Önkiszolgáló Étterem helyén, a pályaudvar egyes vágányától egy köpésre nyílik. Aki járt a fénykorát az előző rendszerben élő egységben tudja, hogy nem akármilyen panoráma tárul onnan. Ha bejárat felől járja körbe az új helyet a vendég először a Déli kerengőjén túl, az Alkotás útra lát, tovább haladva az L-alakú helyiségben a szeme elé kerül a Vérmezőn túl a budai Vár, míg déli irányban egészen a Krisztina Palotáig is elnézhet.

Egy hét éves álmot váltott valóra a dj Toonight néven is ismert üzletvezető, mikor megszerezte a helyet. Már akkor pletykáltak Déli pályaudvarról, mint lehetséges új helyszínről, amikor a Cha-Cha-Cha kénytelen volt elhagyni a Kálvin téri helyét. A DPU-ban meg is elevenedik néhány ottani funkció.

Eleve reggel nyolckor nyit a hely, mint kávézó-teázó, ahol kényelmes kagyló fotelekben és dohányzó asztaloknál kavargathatjuk a feketét. A régi önkiszolgáló étterem L-alakú és meglehetősen hosszú pultját állítják helyre, még a hetvenes-nyolcvanas évekből jól ismert csempe mozaikokba és az eredeti feliratokba is életet lehelnek a megnyitóra. Sőt, ebédidőben sültkolbászt és virslit kínálva idézik föl a régi hangulatot.

Hétfőn és kedden egy délutáni dj finom zenékkel festi alá a kávézást vagy éppen a kódolatlan Wifi antenna segítségével lehetséges korlátlan internetezést. A teljes komfort érzetet szolgálja még a biciklitároló, a télvíz idején fűtőgombákkal melegített, a vágányokra néző terasz és a remekül fölújított mosdó.

Így nemcsak visszafelé tekint a DPU, amint a helyet jelölő betűkód megfejtése is sejteti, amely egyrészt a pályaudvarra utal, másrészt a hely zenei orientációját is jelzi: Disco, Progresszív, Underground.