ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] Post-it> !ALROVAT_NEVE

Kitiltották az [origo] fotósait az Országgyűlésből

[origo]2011. 09. 19., 13:29Utolsó módosítás: 2011. 09. 19., 13:35
eszközök:

Múlt hét hétfőn levélben tájékoztatta szerkesztőségünket az Országgyűlés sajtóirodája, hogy fotós munkatársaink a következő naptól, szeptember 13-ától nem léphetnek be az Országgyűlés és a Képviselői Irodaház épületébe, mivel megszegték azt az előírást, amely tiltja a képviselői felszólalások kéziratainak fényképezését.

Az Országgyűlés illetékeseivel kedden folytatott találkozón, majd a Kövér László házelnöknek elküldött levelünkben is elismertük, hogy valóban hibáztak munkatársaink, amikor a parlamenti sajtószolgálat által megküldött "házirend" előírásaival szemben megörökítették a miniszterelnöki beszéd kéziratát. Jeleztük ugyanakkor: az előírást problematikusnak tartjuk, mivel megítélésünk szerint egy ilyen nagy jelentőségű beszéd kézirata - a javításokban, húzásokban tetten érhető dilemmákkal, alternatívákkal együtt - egyértelműen a nyilvánosságra tartozik.

A megbeszélésen felvetettük: minden érintett érdekeit az szolgálná legjobban, ha közösen elfogadott, új házirend születne. Szeptember 19-én írásban kaptunk választ a sajtóirodától, ebben a további egyeztetések melletti állásfoglalás szerepel, ugyanakkor a fotósaink kitiltására vonatkozó döntést nem vonták vissza.

Hogy álláspontunk minél megalapozottabb lehessen, levéllel fordultunk az adatvédelmi biztoshoz, amelyben megkérdeztük, illetékes-e a fenti problémakört, vagy annak egyes vonatkozásait illetően.

Az [origo] szerkesztősége bízik benne, hogy a problémát sikerül a lehető leghamarabb, minden fél megelégedésére megoldani.

eszközök:
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszumAdatkezelési Szabályzat
ORIGOOK.huiWiW[freemail]VideaAz ORIGO kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva