Vágólapra másolva!
Az Ipsos kutatása szerint a megkérdezett 15 és 25 év közötti fiatalok elsősorban a jobb fizetés és a magasabb életszínvonal miatt mennének külföldre dolgozni, nagy részük két évnél hosszabb időre. A legtöbb fiatalnak nincs példaképe, akinek mégis, annak választása leginkább a saját szüleire esik.
Vágólapra másolva!

A fiatalok döntő többsége még nem dolgozott külföldön, de egyharmaduk szeretne - derült ki az Ipsos legfrissebb kutatásából. A felmérés szerint azokat, akik szívesen vállalnának munkát az ország határain kívül, elsősorban a magasabb keresetek (93%), illetve a magasabb életszínvonal (78%) vonzza, és a legtöbben a vendéglátásban helyezkednének el. A közvélemény-kutatás szerint a külföldre vágyók több mint fele két évnél tovább maradna, a célországok közül a legtöbben Európában maradnának.

Az Ipsos 15-25 évesek körében végzett országos kutatás során 579 fiatal véleményét kérdezte meg 2011 utolsó negyedévében. A kutatás adataiból kiderült, hogy a legtöbb fiatalnak nincs példaképe, akinek mégis, annak választása leginkább a saját szüleire esik, de tévébemondókat, sportolókat, művészeket vagy más területről származó hírességeket is megneveztek.

A válaszadók 67%-a legfontosabb értéknek a családot tartja, 48%-uknak a jó állás, 45%-uknak pedig a pénz az egyik legfontosabb érték. A fiatalok jelentős többsége, 78%-a állítja, hogy a szülők hatnak leginkább a gondolkodásmódjukra, míg a barátok csak 65%-uk szerint gyakorolnak rájuk befolyást.