[origo]
Nyomtatás

A pályakezdő nők hamarabb találnak munkát
2006. április 24., hétfő, 9:08


A angol frissdiplomás nők találékonyabbak és ügyesebbek az elhelyezkedési stratégia kialakításában mint férfi társaik, ezért körükben alacsonyabb a munkanélküliek aránya - derül ki egy friss angol álláspiaci elemzésből.


Angliában a diploma megszerzése utáni első hat hónapban a férfiak nyolc százaléka, a nőknek pedig 4,7 százaléka nem tud elhelyezkedni a Graduate Market Trends kimutatása szerint - írja a Piac és Profit online.

Előnyben van a gyengébb nem a részmunkaidős állások elnyerésénél, 8,4 százalékuk talál frissdiplomásként ilyen munkát, míg a férfiaknak 6,3 százaléka helyezkedik el nem nyolc órás állásban. Emellett a nők foglalkoztatottságának szintjét növeli az, hogy nagyobb arányban végeznek nem fizetős, önkéntes munkát.

A nők a kutatás készítői szerint találékonyabbak az elhelyezkedési stratégiájuk kialakításában. A későbbi karrier szempontjából az első hónapok igen fontosak, és a női "soft skillek", személyiségfüggő és kommunikációs tényezők a kezdeti elrugaszkodáskor komolyan esnek a latba. Azonban az évek során a férfi végzősök egyre jobban felzárkóztak az első hat hónapos időszakban. Korábban a munkanélküliség aránya körükben 8,7 százalék volt, ez esett vissza 8 százalékra.
 
A doktori címet elnyerő férfiak sikeresebbek a munkaerőpiacon, mint a nők: 67,4 százalékuk talál teljes állást, a gyengébb nem képviselőinek ezzel szemben 61,7 százaléka. Emellett sikeresebbnek bizonyulnak az erősebb nem tagjai az önfoglalkoztatás terén.


(jobpilot.hu)