[origo]
Nyomtatás

Haláltábor szlogenjével reklámozták a munkaügyi kirendeltséget
2006. szeptember 4., hétfő, 8:33


Az auschwitzi haláltábor "Arbeit macht frei", azaz "A munka szabaddá tesz" szlogenjével reklámozta egy prospektusban egy olasz politikus a helyi munkaügyi kirendeltséget. A kezdeményező a hatalmas felháborodást követően úgy nyilatkozott: nem emlékszik honnan való az idézet. Mindössze annyit tud: hatásos szlogenről van szó.


Az Ansa olasz hírügynökség értesülései szerint nagy vihart kavart Thomaso Coletti, a dél-olasz Chieti tartomány elnöke meggondolatlan névadási kísérlete. A politikus a helyi munkaügyi kirendeltségnek ugyanis a koncentrációs táborokról hírhedtté vált a" Munka szabaddá tesz" szlogenjével szeretett volna hírverést csapni.

"Nagy igazságot állít a szlogen"

"A munka szabaddá tesz. Nem emlékszem, hol olvastam ezt a mondatot. De ez egy olyan szlogen, amelynek azonnal hatása van mindenkire, mivel nagy igazságot állít" - nyilatkozta a  politikus közleményében. A hírügynökség ugyanakkor arról számolt be: a politikus nem reagált a sajtó megkeresésére. A szóban forgó munkaügyi kirendeltségen sem fűztek semmit a történtekhez.
Az Ansa arról is beszámolt: a Chietit is magába foglaló Abruzzo régió kormányzója mindenestere bocsánatot kért az olasz zsidó közösségtől az incidens miatt.


(jobpilot.hu)