[origo]
Nyomtatás

Elégedetlenek az amerikai kereskedelmi dolgozók
2007. május 3., csütörtök, 15:57


Az Egyesült Államokban a kiskereskedelemben dolgozók - árufeltöltők, pénztárosok - döntő többsége elégedetlen jelenlegi munkahelyével. 30 százalékuk egy éven belül, 46 százalékuk pedig két éven belül tervezi, hogy állást vált - derül ki a Forbes magazin által közölt kutatásból.


Az elégdetelenségnek több oka is van - mutat rá a felmérés. A munkavállalók úgy vélik, fizetésük rendkívül alacsony, munkaterhelésük viszont egyre nő. A dolgozók emellett az előrelépési lehetőségeket is hiányolják, és a cégek által nyújtott tréningekkel sincsnek megelégedve. A pénztárosok, árufeltöltők 69 százaléka mondta azt, aktívan keres munkát illetve nyitott lenne egy másik állás betöltésére.

A Harris Interactive közvéleménykutató előző havi kutatása hasonlóan negatív képet mutat a dolgozók motivációjáról. E felmérés szerint ugyanis a munkavállalók 81 százaléka mondta azt: új állás után néz 2007-ben. A munkaadók jelezték: munkatársaik megtartása érdekében megpróbálnak javítani a helyzeten. Fizetésemeléseket, bónuszokat és különböző juttatásokat helyeztek kilátásba.


(jobpilot.hu)