Munkát kerestek a jászladányi segélyezettek

Vágólapra másolva!
A Jászladányban segélyen élők többsége megjelent azon a kétnapos akción, amelyet az önkormányzat azért szervezett, hogy egy munkaközvetítő cég közreműködésével kereseti lehetőséget kínáljon számukra - közölte a település polgármestere.
Vágólapra másolva!

Dankó István elmondta: a faluban élő 439 aktív korú segélyezett közül azt a 314 embert értesítették ki tértivevényes levélben, akik betöltötték a 18. életévüket és elvégezték az általános iskolát. Közülük a két nap alatt 272-en jelentek meg a munkaközvetítő tájékoztatóján. Ennek meghallgatása után 242-en jelezték, hogy hajlandók munkát vállalni, valamennyi érintettet a munkaadó cég üzemorvosa megvizsgálja.

Szalagmunka 450 forintos órabérért

Kereseti lehetőséget egy jászberényi üzem biztosít, ahol szalag mellett különböző betanított munkát kell elvégezni, a bruttó órabér 450 forint, ezen felül jár műszakpótlék is. A dolgozók utaztatását a munkaközvetítő megszervezi.

Az elöljáró kitért arra, hogy a munkába állók még három hónapig segély felét, illetve további három hónapig a 25 százalékát felvehetik. Akik viszont nem jelentek meg a tájékoztatón, vagy úgy nyilatkoztak, hogy nem akarnak dolgozni, vagy a felajánlott munkát nem vállalják, azoktól a segély megvonható - tette hozzá Dankó István.

A polgármester jelezte: képviselő-testületük ezt az akciót a monoki önkormányzat kezdeményezése nyomán indította el, amit rendkívül figyelemre méltónak tartanak, mert egy országszerte létező problémára hívta fel a figyelmet. Ezzel együtt Jászladányban arra törekedtek, hogy törvényes keretek között keressék a megoldást, azaz valódi munkalehetőséget kínáljanak fel a segélyezetteknek.