Tudatos karrierépítés állásbörzén

Vágólapra másolva!
Március 25-26-án rendezik a tavaszi HVG Állásbörzét, amelyen több mint 80 kiállító állás- és képzési ajánlatai közül válogathatnak az érdeklődők. Az idei ajánlatok és a szakmai programok középpontjában a tudatos karrierépítés és a változás iránti nyitottság áll. A rendezvényen speciális programok szólnak mérnököknek, informatikusoknak és pénzügyi szakembereknek.
Vágólapra másolva!

Az 1 448 állásajánlat 30 százaléka informatikai, 23,5 százaléka mérnöki, műszaki, 21 százaléka pedig gazdasági, pénzügyi végzettségű álláskeresőknek szól, ezen kívül nagy arányban találhatnak majd megfelelő ajánlatot az értékesítés, ügyfélszolgálat és asszisztencia területen elhelyezkedni kívánó látogatók is.

Az eddig jelentkezett kiállítók többsége elsősorban mérnököket kereső gyártóvállalat, ezt követi az IT- és telekommunikációs szektor. A kiállítói listában jelentős számban találhatók szolgáltató központok, és pénzügyi szolgáltatásokat (bank és biztosítás) nyújtó vállalatok, ahol főként gazdasági, pénzügyi végzettségű fiatalokat és idegen nyelveket beszélő munkavállalókat keresnek. Több vállalat képviseli az autóipart, az energiaszolgáltatási szektort és a kereskedelmi láncokat, is. A személyzeti tanácsadóknak köszönhetően a fenti kínálat még számtalan terület ajánlataival egészül ki. A kiállítók listája és az állásajánlatok elérhetőek a rendezvény honlapjáról: hvgallasborze.hu/kiallitok.

Tájékozódjunk a kiállító cégekről

Hajdú Csongor, a rendezvény főszervezője szerint az állásbörzén a sikeres szereplés legfontosabb alapszabálya az, hogy tudatosan készüljünk a részvételre. Ismerjük meg előre a számunkra szóba jöhető kiállítókat, a kínált pozíciókat, ezen kívül legyünk birtokában a legfontosabb információknak - ezekről egyébként március elejétől már olvashatunk a rendezvény honlapján, és természetesen mindig legyen nálunk önéletrajz... "A személyes kapcsolatfelvételkor minden esetben nagy előnyt jelent a külső és belső magabiztosság, ezért érdemes ezt kihasználni - állítja a főszervező. "A HVG Állásbörzén kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy álláskeresőink a sikeres szereplés érdekében megkapjanak minden szükséges támogatást. Ennek érdekében számtalan szakmai programmal, előadással, személyre szabott helyszíni karrier-tanácsadással, magyar és idegen nyelvű próbainterjúkkal és még sok egyéb hasznos programmal segítünk a látogatók céljainak elérésében."

Az álláskeresést, karrierépítést támogató szakmai programok mellett néhány különleges programon eseményen is részt vehetnek az érdeklődők. A programok között jellemzően mérnökök, informatikusok és a pénzügyi területen elhelyezkedni kívánók juthatnak olyan új információkhoz, amelyek nemcsak az álláskeresési lehetőségeiket, hanem szakmai látókörüket is bővíthetik.

Néhány szakmai program az állásbörzén:

- Próba AC, állásinterjú-technikák tréning, személyre szabott grafológiai elemzés
- Előadások álláskereséssel kapcsolatos témákban (Bértárgyalás; Remegő lábak az állásinterjún stb.)
- Programok informatikusoknak: napi munka és karrierlehetőségek bemutatása, szakmai előadások (például: Miért jó hackelni?, Keresés -- helyzet és trendek, Kürti Sándor előadása), az Óbudai Egyetem 24 órás programozó versenyének első feladata)
- Programok a pénzügyi terület iránt érdeklődőknek: betekintés az üzleti szimulációk világba (Vörös Tibor - CEU). Pénzügyi tanácsadási szimuláció
- Programok mérnököknek: A szakmai programok között az IAESTE InPulse mérnökverseny győzteseinek kiállítása, fizikaikísérlet-bemutató, hazai mérnöki karrierlehetőségeket ismertető vállalatok előadásai (például: Samsung, Mercedes, Audi, Siemens, Nokia Komárom)

A börzére és szakmai programjaira a www.hvgallasborze.hu/latogatoknak oldalon lehet regisztrálni. A tavaszi HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapokat március 25-26-án (csütörtök-péntek) 10.00-18.00 óra között rendezik a budapesti Syma Rendezvényközpont C csarnokában.