[origo]
Nyomtatás

Orvosként indult a biztosítótársaság vezetője
2007. június 27., szerda, 17:47


Az üzleti életben szokatlan karriert futott be Nagy Szabolcs Erik (40), a Groupama Biztosító Zrt. júniusban kinevezett vezérigazgatója. Orvosként kezdte pályáját, majd egy amerikai MBA megszerzése után a McKinsey gazdasági tanácsadó céghez került.


Nagy Szabolcs Erik bemutatkozó sajtóbeszélgetésén elmondta, pályájának első éveiben orvosként praktizált. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomázott általános orvosként 1991-ben, majd egy évet Párizsban, 5 évet pedig az Egyesült Államokban praktizált. "Egy idő után felfedeztem magamon, hogy nincs meg bennem az az elhivatottság, ami szükséges a hosszú távú pályán maradáshoz", mondta.

MBA Chicagóban

A gazdasági szférába váltás egy amerikai MBA-vel sikerült neki. 1998-ban az amerikai MBA-iskolák toplistáján évek óta az első tíz között szereplő Chicago Graduate School of Business-ben szerzett MBA-t. Ez a diploma egyből a neves McKinsey tanácsadó cég budapesti irodájába repítette. "Valószínűleg az MBA diploma nélkül sokkal nehezebb lett volna a váltás az üzleti szférába". Gazdasági karrierjét a Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap befektetési igazgatójaként folytatta, majd tavaly áprilisban került jelenlegi cégéhez a Groupamához.
Nagy Szabolcs Erik kinevezésével hosszú idő után újra magyar vezető áll a francia tulajdonú biztosító élén. Elődje Francois Maresquier -aki egyébként kiválóan beszél magyarul - májusban jelentette be távozását.


(jobpilot.hu)