[origo]
Nyomtatás

Hazaengedték a klórmérgezés áldozatait
2006. augusztus 2., szerda, 11:15


Két gyerek kivételével az összes olyan beteget hazaengedték a szentesi kórházból, akit korábban klórmérgezés gyanújával vittek be a városi Ligetfürdőből.  A rendőrség szerint a kedd délutáni mérgezést az okozhatta, hogy a strand vízforgató rendszerének ideiglenes leállása miatt, a kelleténél több vegyszer gyülemlett fel az egyik medencében.


Már csak két gyermeket tartanak bent megfigyelésre abból a 18 betegből, akiket kedden délután szállítottak klórmérgezés gyanújával a szentesi kórházba a Ligetfürdőből. Hetyei Erika, a Bugyi István Kórház gyermekosztályának orvosa szerint a gyermekek állapota jó, tüdejük rendben van, elképzelhető, hogy a szerdán ők is hazamehetnek.

A rendőrség adatai szerint a megbetegedéseket az okozta, hogy egy korábbi áramkimaradás után, a strand egyik medencéjénél csak a vizet klórozó vegyszeradagoló indult újra, a vízforgató rendszer nem. Így, amikor a vízforgató rendszer is újra működésbe lépett, az időközben felgyülemlett, nagy mennyiségű vegyszer egyszerre került a medencébe - mondta  Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kedd délután összesen 14 gyermeket és 4 felnőttet kellett kórházba szállítani klórmérgezéssel, további 10 főt a helyszínen láttak el a mentők. A rendőrség az eset miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja alapján indított büntetőeljárást. Az ügy körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják - közölte a szóvivő.


(MTI)