Megújul az [origo] címlapja

Vágólapra másolva!
Több hír, nagyobb képek, áttekinthetőbb szerkezet, korszerű tudományos megalapozottság, hatalmas szív: ezek a kulcsszavak az [origo] új címlapjához.
Vágólapra másolva!

Egy ekkora portál életében - elvégre naponta sok százezer ember nyitja ki ezt az oldalt - időről időre felmerül, hogy át kellene alakítani a címlapot. Valahogy úgy, hogy azoknak is tetsszen, akik a korábbit nem annyira kedvelték, meg azok se bántódjanak meg, akik már nem is tudják máshogy elképzelni az internetezést. A piacvezető oldalnak pedig különösen nehéz a dolga ilyenkor, hiszen annyi ember olvassa, ahánynak a tetszését napról napra kivívni nem is olyan egyszerű. Nem beszélve arról, hogy annyi rovatból, alrovatból, mellékletből, szekcióból és miegyébből áll már a mi birodalmunk, amennyit bemutatni egy címlapon lehetetlenség.

Fémes csillogású tudományos kutatások (szemkamerás tesztek! hőtérkép! fókuszcsoport! látogató-analitikai klaszterelemzés!) és éjszakába nyúló agyalások (szív! lelkesedés! viták! kávé!) nyomán jutottunk el a mai naphoz. Az új címlap legfontosabb változásai szembetűnőek ugyan, mégis érdemes sorra venni néhányat.

• A menü az eddigieknél fontosabb szerepet kap: a bal oldalról az oldal tetejére költözött, és az első két sor azokat az elemeket tartalmazza, amelyekre olvasóink a legtöbbet kattintottak az elmúlt években. A "Még több" gomb megnyomásával óriási meglepetésre még több menüpont jelenik meg, itt gyakorlatilag minden megtalálható.
• A vezető hír képe mellett jobbra megjelenő néhány piros színű link eddig nem szerepelt a címlapon. Ha a menü az étlap, akkor ez a "napi ajánlat": az éppen legkurrensebb témák címkeoldalaira vezetnek, ahol egy oldalon áttekinthető egy-egy ügy aktuális állása.
• Akik korábban hátulról kezdték olvasni az újságot (akkor, amikor még olvastak újságot), azok a sporthíreket állandó helyen, az oldal jobb szélén, a BUX-index és az euróárfolyam (szintén újdonság!) alatt találják.
• Az öt legfrissebb hír linkje egyet balra lépett, most a középső hasábban, a címkék alatt találják meg őket.
• A korábbinál több videó a korábbinál nagyobb lejátszóablakban található az oldal közepén.
• Az oldal jobb oldalán, a Sport alatt mindig megtalálhatók a heti film- és lemezbemutatók kritikái, illetve a tévéműsorok és a programajánló.
• Az oldal alján a bal oldalon minden nap új fotósorozatok várják a szorgos kattintókat.
• Az oldal alján a lábléc a fájdalommentes továbbnavigálásra ad lehetőséget.
• Némileg a hirdetési formák is változtak, de ezzel nem terhelnénk olvasóinkat feleslegesen. Az remélhetőleg mindenkit megnyugtat, hogy a Internet Advertising Bureau szabványai szerint jártunk el.
• Újdonság az utolsó link, de itt most nem árulnánk el többet.
Mivel nekünk az a legfontosabb, hogy önök szeressenek minket, várjuk észrevételeiket ezen a címen.