[origo]
Nyomtatás

Idén is lesz unoka-nagyszülő verseny
2006. október 6., péntek, 10:27


2003 óta hetedik alkalommal rendezi meg az Inforum informatikai érdekképviseleti szervezet az Unoka-Nagyszülő informatikai versenyt.


November végén rendezi az Informatikia Érdekegyeztetői Fórum (Inforum) az Unoka-Nagyszülő verseny újabb idei fordulóját. A versenyen nagyszülők és unokák egy csapatot alkotva kell, hogy az internet segítségével megválaszolják azokat a kérdéseket, amiket a szervezők állítanak össze. Az általában 60 körüli kérdések közismereti és kulturális tematikájúak, de váltakoztak könnyű informatikai és logikai feladatokkal is.

4-től 82 évesig mindenki

Az eddigi versenyek során a legfiatalabb játékos 4, a legidősebb 82 éves volt. A verseny szervezőinek tapasztalata szerint több a bátor nagymama, és több a kisfiú. Szintén tapasztalat, hogy míg a fővárosi versenyzők az internetről, a vidékiek offline módon értesülnek a versenyről, például az iskolából vagy a könyvtárból.

Az Informatikia Érdekegyeztetők Fórum közlése szerint ma az 50 év feletti korosztályok három és félmillió tagja él Magyarországon. Az internet-használatuk nem éri el - átlagosan - a 8 százalékot. A 60 év felettiek körében pedig a 3 százalékot. Így épp azok az emberek, akik életét valóban segítené a világháló (az e-kereskedelem, az információ-szolgáltatás, a demokratikus közélet, a magány leküzdése), azok nem veszik igénybe a hálózatok hálózatát.

Idén már volt egy - rendkívüli - versenysorozat az orszag több pontján, így Budapesten, Kecskeméten és Miskolcon is. Most ősszel csak a fővárosban lesz verseny, a Hallgatói Információs Központban. A versenyre egyelőre még nem, de hamarosan a www.inforum.org.hu oldalon lehet jelentkezni.


[origo]