Vágólapra másolva!
Hat százalékot zuhant a dubaji tőzsde hétfőn, miután felerősödtek az aggodalmak az emirátus adósság-átütemezésével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A dubaji pénzügyminiszter megerősített, hogy a kormány nem ad garanciát a Dubai World adósságaira, a hírre zuhanni kezdtek a részvények és végül a tőzsde július 22. óta a legmélyebb szinten zárt - írja a BBC.

Csütörtökön a Standard & Poor's hitelminősítő négy dubaji bank hitelképességét minősítette le hétfőn. A Dubaji Nemzeti Bank, a Dubaji Iszlám Bank, a Mashreqbank és a Nemzetközi Emirátusok Bankja esett bele a hitelminősítő szórásába. A hitelminősítő ezen kívül hat állami vállalatot minősített bóvli kategóriába.

Az S&P mellett további hitelminősítők jelezték, hogy rontanak a bankok besorolásán.

A piacok félelme, hogy egy második pénzügyi vihar közeleg, múlt héten kezdődött, amikor Dubaj bejelentette: a Dubai World állami konglomerátum hat hónapos halasztást kér adósságaira. A hírt egy 2008 októbere óta nem látott piaci esés követte Dubajban, a másik emírség, Abu Dzabi pedig saját rekordnak megfelelő napi esést produkálta hétfőn - írta múlt hétfőn a Reuters.