Fatboy Slim, Massive Attack és David Guetta a Balaton Sound-on

Vágólapra másolva!
Fatboy Slim, Massive Attack, Armin Van Buuren és David Guetta - néhány név a négynapos Balaton Sound fesztivál idei kínálatából. Július 10-én nyitja meg kapuit a Sziget Szervezőiroda új, mindössze egy éves rendezvénye Zamárdiban, a szabadstrand legszebb partszakaszán.
Vágólapra másolva!

Fatboy Slim ugyan már 1981 óta éllovasa az elektronikus big beat, trip-hop, dance-szcénának, mégis csak 1997-es - Better Living Through Chemistry című anyagával - került igazán reflekorfénybe. Akkor azonban menthetetlenül, hiszen hamarosan Madonna és a U2 is őt kérte fel remixeik produceri munkájára. A dj-kultúra általában kerüli a sztár-figurákat, így Fatboy Slim volt az első lemezlovas, aki pop-rocksztárokhoz mérhető népszerűségre tett szert. Mr. Quentin Cook (mert ez Fatboy polgári neve) néhány éve még 250 ezer strandolónak zenélt Brightonban, azóta viszont elcsendesedtek a dolgok a dj-producer-zenész-világsztár körül. Csak kevés fellépést vállalt, azt is főleg kis klubokban, amik valamiért felkeltették az érdeklődését.

A triphop rockosabb oldaláról közelít a brit Massive Attack, akiket szintén a Balaton Sound egyik nagyszínpadon headlinereként üdvözölhetünk idén nyáron Zamárdiban. A csapat négy stúdióalbumot, két film-soundtracket, egy remix-kollekciót és egy best of albumot jelentetett meg eddig, és olyan nevekkel dolgoztak együtt csaknem húsz esztendős fennállásuk során, mint Sinéad O'Connor és Madonna.


Massive Attack

Világsztárokat s Balaton Sound másik színpadán, a közel ötezer fő befogadására képes Arénában is láthatunk, ezek közül egyelőre két név publikus.: a 2007-ben év az dj-jeként debütáló Armin Van Buuren, és a Love is Gone című slágerével világszerte ismertté vált David Guetta.

A vízparti helyszínek a nap huszonnégy órjában várják a vendégeket. A 2007-es, betegség miatt elmaradt fellépést az idén pótolja a Café del Mar rezidense, José Padilla, aki maga hívta fel a szervezőket és tett ígéretet az idei visszatérésre. Élő produkcióval érkezik Németországból a világhírű elektro-house duó, a Booka Shade, és a legjelentősebb fesztiválok aktuális sztárja, M.A.N.D.Y., míg a drum and bass-rajongókat többek között LTJ Bukem & McConrad, DJ Hype és Daddy Earl szórakoztatja a Balaton partján.

Ellátogat hozzánk a német reggae-front legnépszerűbb előadója, Gentleman, hallhatunk hiphopot egyenesen Kubából az Orishas tolmácsolásában. A skandináv vonalat erősíti a svéd Koop, és a Thievery Corporation holdudvarából ismertté vált Federico Aubelle is tiszteletét teszi Zamárdiban. .

A szervezők jelezték, hogy idén is lesznek koktélbárok, igényes éttermek, és külön az erre alkalomra épített utak várják a fesztiválozókat. A fellépők listája pedig folyamatosan bővül.