Újra Magyarországon bulizik a Boney M

Vágólapra másolva!
Augusztus 1-jén a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjában élőben hangzanak fel olyan örökzöld diszkóslágerek, mint a Daddy Cool, a Rivers of Babylon vagy a Sunny - újra nálunk koncertezik a Liz Mitchell énekesnő vezetésével működő Boney M-formáció.
Vágólapra másolva!

Diszkógömb, nagy afrohajak és trapéznaci: a hetvenes évek eurodisco szupersztárjai fölött kissé eljárt az idő, de örökzöldjeik valahogy nem mennek ki a divatból, minden retro buliban felhangzik legalább Boney M.-sláger. Ezen a nyáron élőben is hallhatjuk az együttest a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjában, bár persze ez a Boney M. nem teljesen az, mint amit a hetvenes-nyolcvanas években megismertünk. Mostanában szinte az összes egykori zenekari tagnak van egy külön "Boney M"-együttese, amellyel járja a világot. Frank Farian, a zenekar igazi agya azonban csak a Liz Mitchell-féle együttest tekinti az eredeti Boney M. utódjának - és hozzánk ők érkeznek augusztus 1-jén.

A Boney M., amelyet eredetileg a szövegíró és producer, Frank Farian alapított Németországban, egyike volt azoknak a diszkózenét játszó együtteseknek, amely a hetvenes évek végétől a nyolcvanas évek elejéig uralta az európai slágerlistákat, máig is emlékezetes slágerek sorozatával.

Farian a táncos popdivat szerint formálta meg négytagú együttesét, Liz Mitchell énekhangjával, amely ellenállhatatlannak bizonyult a rádióban, a táncparketten és a házibulizók körében. A banda eredeti és egyetlen vezető énekese Jamaicában született, és 11 éves korában költözött Londonba. Világéletében hivatásos énekes akart lenni, és édesanyja hitének és támogatásának segítségével végül elérte őt a szerencse; még titkárnőként dolgozott, amikor egy ügynök felhívta őt és vezető szerepet ajánlott neki a Hair musicalben. Liz elfogadta az ajánlatot és Berlinbe költözött, ahol három évig lakott.

Ezután kezdett eredeti célján dolgozni, hogy bevonuljon a zenei üzletbe. Liz éppen Londonban dolgozott egy lemezfelvételen, amikor felkérték, hogy csatlakozzon egy új együtteshez, a Boney M-hez. Ez a szerep indította el nemzetközi énekesi karrierjét.

A csapat számos slágert tudhat magáénak. Az együttes nyolc első helyezést ért el az európai slágerlistákon a Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Belfast, The Rivers Of Babylon, Brown Girl In The Ring, Rasputin, Mary's Boy Child című dalokkal. Az együttes három első helyezést is elért albumaival az európai piacon: Take The Heat Off Me, Nightflight To Venus, Love For Sale sikeres kiadványok voltak.

Boney M feat. Liz Mitchell - Puskás Ferenc Stadion Szoborparkja, 2008. augusztus 1. Jegyár: 2800 Ft.