Lemondta Cox, jön helyette Digweed

Vágólapra másolva!
Családi okokra hivatkozva lemondta koncertjét Carl Cox - jelentették a hírt a szigetes szervezők. A brit dj vasárnap este lépett volna fel a Party Arénában; most helyette honfitársa, a szintén angol John Digweed ugrik be, aki saját, Bedrock nevű kiadójáról és az azt fémjelző progresszív dance vonalról híresült el.
Vágólapra másolva!

Digweed producerként olyan előadók útját egyengette, mint Danny Howells, Jimmy Van M, Chris Fortier vagy Phil Thompson; de dj-ként még aktívabban működött a szcénában: leghíresebb partysorozatai voltak a Renaissance, a Bedrock és a Northern Exposure.

A Renaissance partysorozat ki is nőtte magát egy mixlemez-sorozattá, amelynek trackjeit a house olyan meghatározó figurái jegyzik, mint Dave Seaman vagy Hernan Cattaneo. Digweed készített remixet Danny Tenagliának, az Underworldnek vagy a New Ordernek is.

Digweed sokak által a Kiss100 rádióállomáson keresztül vált ismertté, ahol ő gazdája az egyik legnépszerűbb zenei show-nak, amelyben végig dance-felvételek pörögnek. Nick Muirral együtt jegyezték a For What You Dream Of című house-himnuszt, amely a Transpotting egyik betétdalaként híresült el.

2001-ben ő volt az első a DJ Magazine népszerűségi listáján, a DJ Mag tavalyi versenyén pedig harmadik helyre került, a progresszív zenét játszót dj-k közül a legjobb értékelést érve el ezzel.

John Digweed augusztus 15-én, pénteken nyolc órakor Luccával és Hot X-szel lép fel a MasterCard Party Aréna sátrában.

For What You Dream Of