Mit lehet még kitalálni Valentin-napra? Ötletek, szingliknek is

Vágólapra másolva!
Még csak néhány éve gyűrűzött be hozzánk Bálint-nap kereskedelmi szempontból igen gyümölcsöző divatja, de már végigpróbáltunk mindent. Ajándékoztunk szívecskés képeslapot, voltunk étteremben, adtunk bonbont, virágot, ittunk minipezsgőt, kötöttünk masnit plüssmackóra - idénre meg kifogytunk az ihletből. Ismerős a helyzet? Segítünk. Ha igazán ötletes akarsz lenni, vértezd fel magad a Valentin-nap túléléséhez szükséges iróniával és humorral, és szervezz valami spéci programot. Valentin-diszkó, divatszínház, kúrós versek, gyertyafény? Cikkünkben elhalmozunk ötletekkel.
Vágólapra másolva!

Exclusive Valentine Party

Mi ez? Hatalmas Valentin-napi diszkó, impozáns helyszínen, három különféle zenei stílussal (retro, house, r'n'b).
Kiknek? Akik célirányosan arra akarják használni a Valentin-napi hisztériát, hogy felcsípjenek valakit. (Ezenkívül azok is jól érezhetik magukat, akiknek nagyjából mindegy, hogy milyen nap apropójából buliznak egy giga-partin.)
Extrák: A független nők és férfiak ünnepélyes összeborulását segíti az a praktikus kis fortély, mely szerint a szinglik zöld, a párok pedig piros karszalagot kapnak. Hmmm, kicsit olyan, mint a húspiac.
Mennyiért, hol, mikor? 1000 Ft, lányoknak éjfélig ingyenes a belépés. A helyszín pedig a kibérelt Műcsarnok (XIV., Hősök tere).


+ + +

Érzékiség Álarcos Bálja

Mi ez? Farsangi maszkabál, amely a kissé ezoterikus, délelőtti Szerelem Fesztivált (később szólunk róla) hivatott megkoronázni.
Kiknek? Romantikára fokozottan hajlamos nőknek, illetve azoknak a férfiaknak, akiket nőik rá tudtak beszélni, hogy részt vegyenek a rendezvényen.
Extrák: Sok van! Például a bált Veress Kriszta, az Istennő Templom Főpapnője nyitja meg, és a résztvevők ajándékba kapnak egy szemmaszkot. Beöltözni ajánlott, de nem kötelező, a tematika a királyi bál, ennek asszociációs mezsgyéjén belül bárminek lehet öltözni. Lesz Érzékiség Tánca és Szívkirály/Szívkirálynő-választás.
Mennyiért, hol, mikor? 2000 Ft minden nem képviselőjének, és a Vista Rendezvényközpontban (VI., Paulay Ede u. 9.) lesz kilenc órától.

Forrás: [origo]

+ + +

Szívküldi Vokális Pomádé

Mi ez? A Hypnosis szervezőcsapata mostani klubestjét a szerelem témája köré szervezi, de szerencsére kellő iróniával, erről tanúskodik a szórólap szövege is: "A Grande Vocal Grooves bálon sanzonnal ünnepeljük a modern kor legcsudálatosabb pomádéját, a magasztos amour courtois, vagy ahogy mi szeretjük említeni, az erekció habcsókból kibomló napját." Mindenki vonja le a következtetéseket, mindenesetre két, viccesen elnevezett teremben (House of Montague és House of Capulet) zajlanak majd a breakbeat/house/downtempo jellegű események.
Kiknek? Valentin-nap-szkeptikusoknak és azoknak a táncoslábúaknak, akik szeretik az alábbi dj-ket: Marvin, Crimson, Grasshop, Vidáék (Allnightbreakz), Vittorio Waxman, Goodfellaz, Sanyi.
Extrák: A bárban Glamour Gianni egyszemélyes mulatós szintipop zenekara éjféltől. Plusz ötszáz forintos italkupon.
Mennyiért, hol, mikor? A belépő 1000 Ft, de mint láttuk egy mondattal feljebb, ennek fele megiható. A lányok tizenegyig mehetnek be ingyen. Kezdés kilenckor, a Merlin Színházban (V., Gerlóczy u. 4.).

Mi ez? Dave Wallace, Kieron Bailey és Brent Newitt ünnepelt triója Aquasky fedőnév alatt minimum évenként megfordul hazánkban, most is jönnek. Breakbeat-zenét játszanak, eléggé széles spektrumon, de általában elmondható, hogy érzékenyebb nőknek is befogadható változatban.
Kiknek? Akik ezt meghallgatják, és tetszik nekik, vagy azok, akik nem hagynak ki egy Aquasky-fellépést sem.
Extrák: Palotai megint.
Mennyiért, hol, mikor? 2500 Ft, A38 Hajó (Petőfi-híd budai hídfő), 21.00.

Forrás: [origo]

+ + +

Divatszínház a Krétakörrel (Pestiesti cuvee)

Mi ez? A mára már teljesen átalakult Krétakör társulatának (szerintünk) utolsó jó darabja 2007-ből, amelyben agyafúrt, bizarr jelmezek (Nagy Fruzsina munkái) és lélegzetelállítóan találó, nagyon mai dialógusok váltják egymást egy szórakoztató, multimédiás előadásban. (Két példa: a férfiszereplők veszekedő csocsójátékosokként forgolódnak a rudakon, majd Mucsi Zoltán szeretetért könyörög a szexvonal másik végén ücsörgő Tóth Orsinak.)
Kiknek? Mindenkinek, a darab ugyanis annyira zseniális, hogy még a színházat sem kell szeretni hozzá.
Extrák: Már az is nagy szó, hogy a Krétakör régi csapatát újra együtt láthatjuk (Sárosdi Lilla kivételével), de ráadásul a másfél éves előadás most rendezői változatban, kibővítve megy.
Mennyiért, hol, mikor? 2500 Ft-ért nézhetjük meg a Pestiesti-t, és háromszor is megy az előadás a Trafóban (IX., Liliom u. 41.), valamelyikre próbáljunk jegyet szerezni, mert kitűnő ajándék. (február 12. 20.00; február 14. 18.00 és 20.00)

Forrás: [origo]
Csocsójelenet a Pestesti-ből

+ + +

Kúrós versek (Édes szívem, ribanc vagy)

Mi ez? Ágens szerelmi misztériuma elskandálva és eltáncolva. Sok szexszel! Az égővörös hajú, három oktávot kiéneklő Ágens a kortárs művészeti szcéna utánozhatatlan egyénisége: énekel, hajlong, ordít, mitikus világokat idéz a színpadra, közben meg verseket ír. Ez utóbbinak eredménye volt a nyomtatásban Kúrós versek címmel megjelent kötet, amelyet Gergye Krisztián táncos-koreográfus vitt színpadra 2007-ben.
Kiknek? Akik bírják gyomorral a magasművészetet.
Extrák: Magasművészet, magasművészet, de legalább a szexről és a szerelemről szól.
Mennyiért, hol, mikor? 2000 Ft, a Bárka Színházban (VIII., Üllői út 82.), és csak február 14-én, este hétkor látható.

Forrás: [origo]
Szorcsik Kriszta az Édes szívem, ribanc vagy című előadásban

+ + +

Tangóórák kezdőknek és haladóknak

Mi ez? "Az argentin tangóban minden benne van, ami férfi és nő között megtörténhet" - ez Budai László mottója. Ő az egyik legismertebb hazai argentintangó-táncos, vagy legalábbis ő az, aki a legintenzívebben okítja tangóra a magyarokat, számtalan helyszínen tartja "Budai tangó"-óráit. Ha igaza van, nem találhatunk jobb programot Valentin-napra, minthogy kipróbáljuk ezt a táncot. Budai László argentintangó-műsora után néhány alaplépést tanít a nézőknek.
Kiknek? Akik elég bátrak az ilyesmihez.
Extrák: A műsorban nemcsak Budai László lép fel, hanem vendégei (Glotz Mária, Szőllősi András, Götz Andrea, Kulik Johanna, Santiago Maciel, Tangó Táncszínház) is. A produkciókat a Tango Esperimento zenekar kíséri. De az igazi extra a műsor utáni közös tánctanulás.
Mennyiért, hol, mikor? A tangóest a Nemzeti Táncszínházban (I., Színház u. 1-3.) kezdődik este hét órakor. A belépő 2000-2200 Ft. (Továbbfejlesztett változata ennek a Valentin-napi meglepetésnek, ha egyenesen egy komplett tanfolyamra iratkozol fel másodmagaddal.)

Forrás: [origo]

+ + +

Valentin-napi ugrálós

Mi ez? Elektronikus cigányzene egy bécsi nu-roma zenekartól, a !Deladap-tól. Hallgasd meg itt, katt.
Kiknek? Akik szeretik a koncerteket egy vidéki lagzi élményével vegyíteni, vagyis az összes népipunk- és balkánizene-rajongónak.
Extrák: A !Deladap-koncert után dj Vana, a zenekar kitalálója perdül a lemezjátszók mögé, előtte pedig a Romano Drom lép fel.
Mennyiért, hol, mikor? Ingyen, és a Gödörben (V., Erzsébet tér), Bálint napján, este kilenc órás kezdettel.

Forrás: [origo]

+ + +

Gyertyafényes vonatozás

Mi ez? Háromórányi utazás, térben, időben - vacsorával. A résztvevők a Gyertyafény Expressz luxusszerelvényén költhetik el háromfogásos gyertyafényes vacsorájukat, majd átvonulhatnak a bárba, ahol régi slágerekre táncolhatnak.
Kiknek? Akik nem sajnálják a pénzt a némileg csöpögős romantikára. Illetve ötvenötön felülieknek.
Extrák: Van bőven (boy, virág, pezsgő), de mindenért külön fizetni kell.
Mennyiért, hol, mikor? 13 990 Ft/fő (négyszemélyes asztalnál), 15.990 Ft/fő (ha ketten akarunk lenni). A február 14-i Gyertyafény Expressre elkeltek a jegyek, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a MÁV előtte való napon, február 13-án, pénteken is elindítja a Valentin-napi vacsoravonatot. A szerelvény a Nyugati pályaudvarról indul este hét órakor.

Forrás: MTI
A MÁV Nosztalgia Rt. ilyen luxusvonatokon szállítja a szerelmespárokat

+ + +

Szerelmi Titkok Napja

Mi ez? Egy teljes napon át mindenféle ezoterikus témakörben hallhatunk előadásokat (tantra, asztrológia, karma, Női Teljesség), természetesen mindegyik a szerelem problematikájához kapcsolódik. Az előadók között szerepel Müller Péter gondolkodó, Soma Mamagésa és Gánti Péter buddhista pszichológus is.
Kiknek? Mivel nem tudjuk elképzelni, hogy ezekre az előadásokra szőrösszívű, flegma, elkényeztetett férfiak is kíváncsiak lennének, elsősorban ezotériára fogékony, kapcsolataikon javítani kívánó, illetve szingli hölgyeknek ajánljuk a fesztivált.
Extrák: Azon kívül, hogy ott lesz Veress Kriszta, Avalon-papnő is? Nincs.
Mennyiért, hol, mikor? 5000 forintért vehetünk részt a szerelmi fejtágítón, de ezért a pénzért bemehetünk az esti Érzékiség Báljára is. A helyszín is ugyanaz: Vista Rendezvényközpont (VI., Paulay Ede u. 9.) Az előadások délelőtt tíz órakor kezdődnek.

_____________________________________________

Még három bónusz ötlet Valentin-napra:

- A páros masszázs ötletét nagy valószínűség szerint már az összes ismerősöd ellőtte saját párjánál, így nem lesz annyira nagy éca, ha előhozakodsz vele te is, de léteznek olyan dolgok, amelyek nemcsak ötletességük folytán jó ajándékok. Ez például ide tartozik: pihentető, lazító élmény, ami hosszú időre felvillanyoz. Mi azt hallottuk, a szolgáltatás itt a legbarátibb.
- Egy doboz szabadidő: egy, szolgáltatásokat ajándékokként kínáló ötletes cég
egyik ajánlata, hogy elintéznek bármit az ajándékozott helyett, legyen az taj kártya, reklamáció, sorbanállás vagy átíratás. A szolgáltatás kicsit drága, de az ötlet remek. Meríthetünk belőle, és mi magunk is megcsinálhatjuk ezt, hiszen tulajdonképpen csak egy kis doboz és egy meghatalmazás kell hozzá.
- Szív alakúra formált ételek készítése minden lusta szerelmes utolsó mentsvára. Ha van sütőformánk, összedobhatunk francia quiche-t vagy bármilyen saját magunk által kitalált, rakott fogást, desszertnek pedig tortát. Forma híján marad a kés.