Philip Glass új alkotása

Vágólapra másolva!
03- 0407KONCERTBartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 19.00A Book of Longing-ot - Philip Glass legújabb, Leonard Cohen versei és képei által ihletett művét - megalkotói egész estét betöltő, zenekarra, énekhangra, prózára, valamint képi világra komponált koncertműnek szánták.A produkció Leonard Cohen utóbbi 20 év során papírra vetett versei és szabadkézi rajzai alapján állt össze, és magán viseli a művész valamennyi kézjegyét: egyszerre meditatív és játékos, erotikus és provokatív. A költemények között "balladák", szerelmes versek, önéletrajzi művek, sprirituális meditációk, valamint limerikek, humoros karcolatok szerepelnek. A koncert e laza kategóriákhoz tartozó, egymás után felcsendülő költemények kollekciójaként kerül bemutatásra. A zene egy nyolc muzsikusból álló együttes tolmácsolásában csendül fel, melyben maga Philip Glass is közreműködik, Leonard Cohen hangja pedig felvételről hallható.Philip Glass és Leonard CohenMindennek július 3-án és 4-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lehet szem- és fültanúja a közönség. És hogy mik inspirálják Philip Glasst művei megalkotására, hogyan kezdődött és alakult pályafutása, hogyan készítette el új szerzeményét és milyen kapcsolat fűzi Leonard Cohenhez, azt személyesen tőle hallhatják az érdeklődők július 4-én 17 órai kezdettel, az esti koncert előtt. A nyilvános beszélgetésen, melyre a belépés díjtalan, a zeneszerzőt a Kontroll Csoportból és a Kampec Doloresből ismert gitáros, Hajnóczy Csaba kérdezi.
Vágólapra másolva!
0807KONCERTFESZTIVÁL SZÍNHÁZ, 19.30

A Loop Doctors formáció, Romhányi Áron és Szendőfi Péter két éve alakult duója olyan modern, divatos zenei irányzatokat ötvöz a jazz elemeivel, mint a drum'n'bass, a jungle, a breakbeat vagy a nujazz. Zenéjükben sok elektronikus effektet és samplert használnak, a különleges hangzásokat leginkább mégis akusztikus instrumentumaik természetes hangjának módosításával érik el. Kizárólag saját szerzeményeket játszanak, repertoárjuk igen változatos, és szélsőséges stilisztikai skálán mozog.

Forrás: [origo]
A Loop Doctors-hangulat

Koncertjük ezúttal főként első lemezük, a beszédes című High Voltage (Magasfeszültség) anyagát kelti életre. Ennek aktualitását az adja, hogy ez a CD Az év hazai jazzalbuma 2007 kategóriában Fonogram-díjat kapott 2008 januárjában. Külön csemege, hogy a korongon a több mint huszonöt éve a világ legjobbjai között jegyzett, a basszusgitározás igazi fenoménjának tartott Gary Willis játszik. Az ő saját effekteket alkalmazó játéka a zenekar koncertjein is megszólal - a technika segítségével. A Loop Doctors sztárvendége most egy másik nagyság lesz. A világszerte ismert Los Angeles-i szaxofonos, Brandon Fields harminc évnél is régebben tartozik a világ élvonalbeli jazzmuzsikusai közé. Rendkívüli energiatöltetű játéka számtalan jazzalbumon - többek közt a Rippingtons és Quincy Jones lemezein - hallható, de tagja volt például a világhírű funkyzenekarnak, a Tower of Powernek is. A Loop Doctors és Brandon Fields közös produkciója egyedülálló vállalkozás, amely végtelenül invenciózus együtt játékot, széles ívű improvizációkat és sok-sok humort ígér.