Vágólapra másolva!

A tulajdonosok elfogadták a kollektív szerződést



Az NBA Kormányzói Bizottsága egyhangúlag a hatéves kollektív szerződés elfogadása mellett szavazott, ezzel lehetővé téve az 1998-99-es szezon maradékának lejátszását. Az egyezség elvileg a 2003-2004-es szezonig lesz érvényben.

David Stern

"Teljesen mindegy, honnan nézzük" - tette hozzá, - "az egyezség minden szinten működőképes. Garantálja mind a 29 franchise számára, hogy a csapataikat versenyeztessék, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ők legyenek a világ legjobban fizetett sportolói. A jól menedzselt csapatoknak alaposan megtérül majd a befektetés."

A játékos-szakszervezet (NBPA) ügyvezetője, Billy Hunter részt vett a tulajdonosok tanácskozásán, és úgy értékelte az új kollektív szerződést, mint győzelmet mindkét fél számára.

"Hiszem, hogy a játékosok örömmel fogadják az egyezség megkötését, és azt, hogy végül mégis kosárlabdázhatnak" - nyilatkozta. - "Nagyon sokkal tartozunk a szurkolóknak, és az NBA-vel együtt azon leszünk, hogy visszanyerjük hűségüket és bizalmukat."

Patrick Ewing és Billy Hunter egy talkshowban"Mindkét fél részéről súlyos kompromisszumok köttettek" - folytatta. - "A mi szemszögünkből eredménynek számít, hogy elértük, a mi játékosaink kapják a legmagasabb minimum fizetést, ugyanakkor a legjobban fizetett kosaras sztároknak áldozatot kellett hozniuk a cél érdekében. Mindent egybevetve, rengeteget köszönhetünk Patrick Ewingnak, akinek a segítségével a játékosok egységet képviseltek, és aki elég bölcs volt, hogy olyan egyezségre vezesse az NBPA-t, amely mindkét fél számára tisztességes."

Még szerdán délután, a teljes szakszervezeti tagság az új kollektív szerződés elfogadása mellett döntött.

A világ talán egyik legsikeresebb üzleti vállalkozása, ez a két milliárd dolláros forgalmat bonyolító üzem végre újra elindul. Nem "semmizik" ki az öreg harcosokat, a Ewing-féle dúsgazdagok egy icipicit kevesebbet kapnak kézhez, de végeredményben mindenki jól jár. Talán most már mi, szurkolók is. Lesz NBA idén!

Ajánló: