Vágólapra másolva!

Péntekre várható végleges megegyezés



Magyar idő szerint pénteken hajnalban várható a végső szó kimondása: lesz-e idén csúcskosárlabda-bajnokság vagy nem. Sokakat azonban már nem ez érdekel, hanem az, játszik-e majd Michael Jordan, a modern kosárlabda egyik (ha nem "a") félistene.

Stern egy közleményben úgy fogalmazott, hogy az NBA vezetői részéről a megállapodást illetően semmilyen hivatalos megerősítésre nem lehet számítani a liga csütörtöki tanácskozásáig.

Patrick Ewing, a játékos-szakszervezet elnöke szerint annak köszönhető az előzetes megállapodás, hogy a tárgyaláson mindkét fél engedett korábbi feltételeiből.

Charles Barkley, aki jelenleg szabadügynök, s nincs klubja, úgy vélekedett, hogy a kizárás óriási presztízsveszteséget okozott az NBA hírnevének. "Senki nem járt jól. A kosárlabdázók vesztettek három hónapot az idényből, a nézők pedig ugyanennyi ideig nem láthatták kedvenceiket" - nyilatkozta a Houston Rockets egykori kitűnősége.

Dan Majerle, a hárompontos dobások mestere, a Phoenix Suns egykori kitűnősége tömören fogalmazott: "Az 1998/99-es idényt megtartják, biztos vagyok benne."

Kérdéses ugyanakkor Michael Jordannak, az NBA sokak szerint valaha élt legjobb játékosának a jövője. A Chicago Bullsszal hatszoros NBA-bajnok, 36 éves Jordan az előző idény végén vált szabadügynökké, ám még nem döntötte el, hogy folytatja-e a kosárlabdázást vagy visszavonul.

"Michael megvizsgálja a Bulls ajánlatát, és csak azután dönt a jövőjéről" - nyilatkozta David Falk, Jordan menedzsere.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mi lesz a "Levegő Királyának" döntése, Falk azt válaszolta, neki teljesen mindegy, az a legfontosabb, hogy Jordan boldog legyen és azt csinálja, amit szeret.

MTI

Ajánló: