Vágólapra másolva!

Továbbra is téma Samaranch ajándéka



Richard Pound, a NOB alelnöke szerint a Juan Antonio Samaranchot érintő vádaskodások teljesen célt tévesztettek, mivel az elnök nem szavaz az olimpiai helyszínek kijelölésekor.

Richard Pound, a NOB alelnöke szerint a Juan Antonio Samaranchot érintő vádaskodások - melyek az ő esetleges befolyásolását sugallták - teljesen célt tévesztettek, mivel az elnök nem szavaz az olimpiai helyszínek kijelölésekor.

"Juan Antonio Samaranch elnöksége során mindig is kapott ajándékokat, ám ha azok bármilyen szempontból érdekesek voltak, az Olimpiai Múzeumba, vagy az irodájába kerültek. Amennyiben kevésbé szép ajándékról volt szó, az egy raktárba került. A NOB-elnöknek hatalmas házra lenne szüksége ahhoz, hogy az összes ajándékát otthonában elhelyezze" - fogalmazott Richard Pound.

Az alelnök egy korábbi történetet felelevenítve elmondta: egy alkalommal, amikor a NOB vezetői a pályázati bizottsággal történő egyeztetés céljából Salt Lake Citybe utaztak, a pályázati bizottságból valaki Samaranch feleségének gyűrűmérete iránt érdeklődött, amire a NOB-elnök azt válaszolta: "Nem szeretnénk ajándékot kapni."

Pound az ajándékozásról úgy vélekedik: a szavazásnál igazán egyetlen NOB-tagot sem befolyásol, hogy korábban a pályázóktól ajándékot kapott. Nehezebb dolog viszont eldönteni, mi számít ajándéknak és mi komoly mellékkeresetnek, vagy jogtalan haszonszerzésnek.

"Éppen ennek a kérdésnek az eldöntése a legfontosabb feladata a Salt Lake City pályázatával kapcsolatos korrupciós vádakat vizsgáló bizottságoknak" - fogalmazott Richard Pound.

MTI

Ajánló: