Vágólapra másolva!

Dick Poundot is megkörnyékezték



Dick Pound, a NOB egyik alelnöke egy Ontario állambeli beszédében azt állította helyi üzletemberek előtt, hogy korábban visszautasított egy egymillió dolláros vesztegetési ajánlatot.

Dick Pound, aki foglalkozását tekintve ügyvéd, nem fedte fel az eset részleteit, csak - mint mondta - arra akarta ráirányítani a közvélemény figyelmét, mekkora kísértésnek vannak néha kitéve a NOB tagjai.

"Nem az a lényeges, hogy az olimpiai mozgalomban válság van, hanem az, hogyan kezeljük a kialakult helyzetet. Úgy gondolom, az intézkedéseink világossá teszik, hogy magunkkal szemben ugyanolyan szigorúak vagyunk, mint a sportolókkal szemben" - mondta Dick Pound a vesztegetési ügyre és a várható szankciókra utalva.

A sportvezető úgy véli, hogy a vizsgálatok nem érnek véget Salt Lake City pályázati bizottsága ügyének lezárásával, hanem várhatóan más olimpiák rendezési jogának elnyerésével kapcsolatban is ellenőrzések kezdődnek.

"Nem tűnik hihetőnek, hogy csak Salt Lake City esetében történtek vesztegetések. Azt hiszem, más pályázatokat is meg kell vizsgálnunk" - nyilatkozta Dick Pound.

A kanadai NOB-alelnök azt szeretné, hogy a szervezet képviselői a jövőben legfeljebb kétszer látogathassanak el a jelentkező városokba, az olimpiai bizottság tagjainak utazásait kizárólag a NOB szervezze, és egy olyan új rendszer lépjen életbe, amely lehetővé teszi, hogy az olimpiák helyszínének kijelölésekor már csak két pályázó maradjon versenyben.

MTI

Ajánló: