Társoldalunk:

A táborok nyitva, a sorsolás az NBA.comonAz NBA hivatalos edzőtáborai és a "játékosbörze" csütörtökön, magyar idő szerint 20 órakor megnyittattak. A csonka bajnokság sorsolása az NBA website-ján 23 órától böngészhető.

Az NBA szóvivóje szerda este közölte, hogy a tulajdonosok és a játékosok szakszervezete (NBPA) a részletekben is megegyeztek az új kollektív szerződést illetően, amelyet az éjszaka folyamán alá is írtak.

A liga azt is bejelentette, hogy a klubok azonnal megkezdhetik hivatalos tárgyalásaikat és edzőtáboraikat a játékosaikkal és nekiláthatnak a szabadügynökök leigazolásának. A csonka szezon (amelyet így célszerű 1999-esnek neveznünk) sorsolását magyar idő szerint csütörtökön 23 órakor teszik közzé az NBA hivatalos website-ján.

"Egyetlen kattintás és az NBA rajongói azonnal böngészni kezdhetik kedvenc csapatuk sorsolását" - mondta a főkomisszár, David Stern. "Az interneten keresztül közvetlen kapcsolatot létesíthetünk a szurkolókkal világszerte, és minket is lázba hoz ez a lehetőség."

Az 50 meccses alapszakasz (nem lesz "keresztbe játszás", a csapatok csak a csoportbeli vetélytársakkal mérkőznek) február 5-én, pénteken kezdődik. A liga elöljárói közölték: a televíziós közvetítések menetrendjét később - de természetesen még a szezon kezdete előtt - hozzák nyilvánosságra.

Egyelőre nincs információnk arról, melyik magyar tévécsatorna közvetít majd NBA meccseket.


[ mécs ]


Ajánló: