Társoldalunk:

Vasárnapra ígérik a vizsgálati jelentéstA olimpiák körüli vesztegetési botrányok vizsgálatának vezetői, Dick Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kanadai alelnöke és Francois Carrard, a NOB főigazgatója vasárnap adják át jelentésüket Lausanne-ban. A két sportvezető ügyvédekkel tanácskozott annak érdekében, hogy tisztázza az egy hónapja húzódó ügy vizsgálatának végső részleteit.

Az AP szerint a vesztegetési ügyek miatt várhatóan nyolc NOB-tagot zárnak ki a szervezetből. Az amerikai Wall Street Journal című lap szerint tizenhat NOB-tagot, illetve közvetlen bizottsági alkalmazottat fog maghallgatásra beidézni az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma.

A 2002-es Salt Lake City-i téli olimpia pályázata során felmerült vesztegetési ügyekben Utah állam legfőbb ügyésze is vizsgálatot folytat majd, de Jan Graham elmondta, hogy megvárja a szervezőbizottság (SLOC) és a NOB nyomozásának végét.

A korrupciós ügy rossz hatással van az olimpia üzletmenetére is mert, amint azt John Krimsky, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának marketingigazgatója elmondta: a botrány miatt két lehetséges szponzor is késlelteti a szerződés aláírását.

MTI

Ajánló: