Vágólapra másolva!

Meghallgatják a gyanúsítottakat



A 2002-es Salt Lake City-i téli olimpia odaítélésével kapcsolatos korrupciós botrány kirobbanása után létrehozott hatfős vizsgáló bizottság - amelynek Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első alelnöke is tagja - szombaton személyesen hallgatja meg a gyanúsítottakat.

A bizottság a szombati meghallgatás után állítja össze jelentését, amelyet ezt követően a végrehajtó bizottság rendkívüli elnöksége tárgyal meg. Schmitt Pál sajnálatát fejezte ki, hogy olyan kollégái kerülnek a vádlottak padjára, akikkel éveken át együtt dolgozott, de tisztában van azzal, hogy az olimpiai mozgalom érdekében szigorúan fel kell lépniük a vétkesek ellen.

"Tagok kizárásáról csak a teljes ülés dönthet, így Samaranch elnök, aki szigorú lépésekre szánta el magát, március 16-ára és 17-ére rendkívüli ülést hívott össze. Tizenöt éves NOB-tagságom alatt ez a második rendkívüli ülés, az elsőre 1984 végén, a Los Angeles-i olimpia után került sor" - mondta Schmitt Pál. - "Ami a büntetéseket illeti, az elnöknek joga van arra, hogy a bűnösnek talált, kizárásra javasolt tagok működését felfüggessze."MTI

Ajánló: