Vágólapra másolva!

Megkezdődött a játékosbörze



Hihetetlen összegek, közepes játékosokból milliomosok - megnyílt az európai futballvilágnál is észvesztőbb NBA-játékospiac. Jayson Williams majdnem 86, Stoudamire 81 milliót "kaszál", Pippen cseréje akadályba ütközik.

Damon Stoudamire meglepőbb számokat produkált: ő még scak három éve profi, de máris sikerült kötnie egy 81 milliós, hétéves szerződést a Portland TrailBlazersszel, akik mindenképpen vissza akarták igazolni a ponterős hátvédet. Ezen a poszton most ő a legjobban fizetett játékos. Csak összehasonlításképpen: Rod Strickland, aki jóval tapasztaltabb és megbízhatóbb irányító, a Washington Wizardstól 30 milliós, három éves ajánlatot kapott a visszaigazolása esetére. Évekre lebontva ez ugyanannyi (nagyjából), de a hosszabb szerződés évekre garantálja a fizetést a most 25 esztendős játékosnak. tavaly 1,7 milliót keresett, idén (öt hónap alatt) 9 milliót fog. Ehhez képest az előző szezonban 17,3 pontot és 8,2 gólpasszt hozott össze átlagban - már amikor játszott, merthogy nagyrészt sérült volt.

Antonio McDyess végre eldöntötte mit akar: a Denver Nuggetshez szerződött. A magasabban jegyzett Phoenix Suns helyett választotta a tavaly rekordgyenge szezont zárt denverieket, akik ráadásul kevesebbet is fizetnek neki: a Suns 86 milliójával szemben csak 67-et. Senki nem érti, miért tette ezt, különösen Phoenixben nem, ahol olyan ígéretes nevekkel játszhatott volna együtt, mint Jason Kidd vagy Rex Chapman. Egy kikötése volt csak: igazolják le barátját, LaPhonso Ellist is a Nuggetshez. A Suns így nyugodtan koncentrálhat a fehér csatár Tom Gugliotta leszerződtetésére, aki körülbelül 60 milliójukba fog kerülni, úgyhogy még valakit odacsábíthatnak. Hogy ki döntött jól, még nem tudni.

És végül szóljunk végre egy igazi sztárról, egy valódi klasszisról: Scottie Pippenről, akinek houstoni szerződését már gyakorlatilag ténynek vettük a hét elején. Most valamilyen értelmezési zavar vetődött fel a tárgyalásokon, hogy mit is jelentenek a kollektív szerződés bizonyos sorai. Hogy konkrétan mi a probléma, az nem derül ki a nyilatkozatokból, de az biztos, hogy Pippen öt évre beosztott 67,2 millió dolláros fizetése nem forrása a gondoknak. Állítólag az éjszaka folyamán ki is küszöbölik a problémát, és szerződtetik Pippent, Charles Barkley mellé, akit 1, azaz egy millió dollárért igazoltak vissza egy évre. Jellemző, hogy Sir Charles a szerződését a Bob Hope Classic golfverseny egyik állomásán írta alá.

Ez azt jelenti, hogy Houstonban összehoznak egy nagyon jó kezdőhármast Hakeem Olajuwonnal, akinek futó szerződése van. Kár, hogy Clyde Drexler visszavonult.

[ mécs ]

Ajánló: