Társoldalunk:

Az egyik gyanúsított vádol



A korrupció gyanúja miatt a NOB-ból kizárt hat tag egyike inkorrektséggel vádolja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kanadai alelnökét, Richard Poundot.

A kongói Jean-Claude Ganga a svájci televízió adásában azt vetette Richard Pound szemére, hogy nem viselkedett korrektül az olimpiai játékok televíziós közvetítési jogainak értékesítésekor. A kongói sportdiplomata ezt arra alapozza, hogy "soha nem láttam egyetlen televíziós szerződést, miként a NOB többi tagja sem".

Pound az elnöke annak a hattagú bizottságnak, amelyik feladatul kapta a NOB-ot megrendítő vesztegetési botrány kivizsgálását. A NOB-ból korrupció gyanúja miatt eddig hat tagot zártak ki, hárman pedig önként mondtak le tagságukról.

Ganga azt állította, hogy ki akarják készíteni, de önként nem hajlandó lemondani posztjáról. Állítása szerint a Salt Lake City városától kapott összeget (70 ezer dollár) nem saját céljaira fordította, hanem hazája sportszövetségeinek adta tovább.

A kongói funkcionárius a "leszámolást" a NOB elnöke, a 78 éves Juan Antonio Samaranch utódlásáért kitört hatalmi harcnak tulajdonítja. "Amit eddig láttunk, az csupán a jéghegy csúcsa" - közölte Ganga a svájci tv-nek adott nyilatkozatában.

MTI

Ajánló: