Vágólapra másolva!

A mormon egyház tagadja a megvesztegetésről szóló vádakat



A mormon egyház tagadja, hogy bármilyen formában hozzájárult volna a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpia kapcsán korrupcióval vádolt Sergio Santander, a Chilei Olimpiai Bizottság (COCH) elnökének választási kampányához.

"Egyházunk sem Chilében, sem máshol a világon nem támogat választási kampányokat" - nyilatkozta Rodolfo Acevedo, Santiago de Chile mormon közösségének vezetője. Az egyház központja a 2002-es olimpia rendezési jogát elnyert Salt Lake Cityben található.

Sergio Santandert a korrupciós ügy kapcsán azzal gyanúsítják, hogy politikai karrierjének segítésére 4700 dollárt fogadott el az amerikai város pályázati bizottságától. A sportvezető a NOB végrehajtó bizottsága előtt nem tagadta, hogy megkapta az összeget, ám az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: azt hitte, hogy Tom Welsh, Salt Lake City pályázati bizottságának elnöke és egyben a helyi mormon egyház vezetője saját vagyonából adta neki a pénzt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlése a március 17-én és 18-án tartandó rendkívüli ülésén dönt arról, hogy - a végrehajtó bizottság javaslatára - több társával együtt kizárja-e a NOB-ból a chilei sportvezetőt.

MTI

Ajánló: