Vágólapra másolva!

Kobe Bryant az LA Lakers játékosa lesz



Mindörökre, ahogy ő reméli. Hat évre, ahogy most megegyeznek, úgy fest.

Az LA Lakers szóvivóje, John Black csütörtökön megerősítette, hogy a klub egy hatéves, körülbelül 70 millió dolláros szerződést szándékozik Bryanttel aláírni - ez az összeg nagyjából megfelel annak a maximumnak, amit egy haramadik évét szolgáló játékos kereshet az új kollektív szerződés értelmében. Ennek van egy passzusa, amely lehetővé teszi a csapatoknak, hogy figyelmen kívül hagyják a bérplafont harmadéves újoncok esetében. Allan Iverson a Philadelphia 76ers, Shareef Abdur-Rahim a Vancouver Grizzlies csapatával kötött most majdnem 71 milliós szerződést.

Bryant 21 éves lesz augusztusban. Az 1996-os draft 13. játékosa volt, a Charlotte Hornets szerezte meg, és ők azonnal elcserélték Vlade Divacra, aki épp most igazolt a Sacramento Kingshez. Bryant a Lower Merion középiskolából egyenesen az NBA-be került. Első évében 71 meccset játszott, 7,6 pontos meccsátlagot produkált. A következő idényben már 15,6 pontot dobott átlagban azon a 79 mérkőzésen, amin pályára lépett. Ő volt a legfiatalabb játékos, aki valaha All-Star meccsen játszott (emlékezhetünk az unalomig hangoztatott Jordan-Bryant párharcra, amit sokak várakozásával ellentétben a "legenda" utcahosszal nyert végül).

A csonka szezon alatt Bryant 1,3 millió dollárt fog keresni. Ha most alárírja ezt a kontraktust, az a 2004-2005-ös szezonig lesz majd érvényes, és az utolsó évben pontosan 14 620 000 dollár lesz a fizetése.

[ mécs ]

Ajánló: