Társoldalunk:

Luxusvilla, helikopter és gésákJuan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság spanyol elnöke döbbenten áll a különböző újságokban megjelent, személyét ért kritikákkal és vádaskodásokkal szemben.

"Elképesztő dolgok jelennek meg rólam, ám ezekkel nem foglalkozom komolyan. Svédországban például azt állítják, hogy egy luxusvillában élek, és helikopterrel megyek dolgozni" - nyilatkozta Samaranch a Lausanne-ban zajló doppingellenes világkonferencia egyik sajtótájékoztatóján.

Az elnök azt is elmondta, hogy japán napilapok arról számoltak be, miszerint tavaly, a naganói téli olimpiai játékok befejezése után óriási partit rendezett, ahol a NOB-tagokat többek között gésák is szórakoztatták.

"Először is el kell mondanom, hogy az említett időpontban a feleségemmel voltam. Különben is: gésák az én koromban? Hiszen 78 éves vagyok. Nem tudom, kik terjesztik ezeket a döbbenetes butaságokat, de elképesztő, hogy miket találnak ki az emberek" - mondta Samaranch.

Az olimpiai bizottság tagjainak fényűző életstílusával kapcsolatos állításokra az elnök hozzátette, hogy alaptalan állításokra nem kíván reagálni.

MTI

Ajánló: