Vágólapra másolva!

Új idők, új játékosok a Chicago Bullsnál



Toni Kukoc 32 pontja sem volt elég a Chicago Bullsnak a Pacers ellen Indianapolisban, ahol 89-83-ra kikaptak. Dávid Kornél 15 perc alatt három pontot szerzett. A Bulls lemondott a Pippen-üzletben szerzett Roy Rogersről, akiben csalódtak, és azt tervezik, hogy a "Szelíd Óriást", a 230 centis román Gheorghe Muresant szerződtetik Chicagóba.

A magyar válogatott erőssége a pályán töltött 15 perc alatt három lepattanót gyűjtött be, ebből kettő támadó-lepattanó volt. Dávid teljesítményét három gólpasszal és egy eladott labdával toldotta meg. Ami a dobószázalékot illeti, a magyar kosaras három mezőnykísérletéből egy sikerült, a büntetővonalról pedig kettőből egyet értékesített. (Állítólag még kedden eldől, mi lesz Dávid sorsa, szerződteti-e őt a bajnoki cím védője.)

A Chicago Bulls egyik új szerzeménye, Brent Barry 29 perc alatt nyolc pontot dobott. "Barry szenvedett a pályán" - írta a USA Today. Toni Kukoc, a horvát idegenlégiós volt a Bulls legjobbja, 32 pontot dobott, és 5 lepattanót szedett.

"Még mindig egy kicsit szervezetlenek vagyunk, különösen akkor, amikor az új játékosoknak kell a pályán lenniük. A mostani mérkőzésen mindenki jól teljesített" - mondta Tim Floyd, a Chicago Bulls vezetőedzője. A Chicago Tribune ezt úgy fogalmazta meg, hogy "vakon tapogatóznak a sötétben".

Nagy lyuk tátong a chicagói palánk alatt. Nem arról van szó, hogy felbontották volna a United Center padlóját, sokkal inkább Dennis Rodman valószínű és Luc Longley papíron rögzített távozása hagyott űrt a Bulls centerposztján. Az általános menedzser, Jerry Krause azt találta ki, hogy a "Szelíd Óriást", a 230 centis román Gheorghe Muresant hozza Chicagóba, kitölteni az üresen ásító helyet.

Muresannal egy nagy baj van, az pedig a lába, ami állandóan beteg a hatalmas test súlya alatt. Négy éve játszik a román égimeszelő a Washington Wizards csapatában, de az utóbbi időben leginkább a kórházak lepedőjét koptatja, nem a parkettet. Jelenleg is ápolásra szorul egy súlyosan sérült, meghúzódott szalag miatt a jobb bokájában, és még legalább egy hónapig nem játszhat. Orvosok szerint a lábai idegi károsodást is szenvedhettek.

A Bullst azonban még akkor is érdekelné Ghica Muresan, ha csak nagyon keveset játszhatna a szezonban. "Nem tudom még, mi lesz ebből, csak várjuk ki a végét" - mondta Jerry Krause. - "Most csak megvizsgáltatjuk, ismerkedünk vele."

Ha egészséges, Muresant döbbenetes mérete veszedelmes fegyverré teszi a palánk alatt. Négyéves NBA-karrierje alatt 10,6 pontos és 6,8 lepattanós meccsátlagot hozott össze, ami, tekintve, hogy általában a meccsek felén játszik, egészen jónak számít. 1996-ban, amikor 14,5 pontot és 9,6 lepattanót szerzett meccsenként, a legfejlődőképesebb játékosnak szavazták meg.

Tim Floyd azt szeretné, ha az új Chicago centerposzton erős lenne, és mivel Bill Wennington inkább védekezésben jeleskedik, támadócenterre van szükség. A Bulls most igazolta le a 222 centis Priest Lauderdale-t, de ő eléggé tapasztalatlan, csak 74 NBA-meccset játszott két év alatt.

Mindössze 11 nappal azután, hogy Scottie Pippenért cserébe a Chicago Bulls megkapta Roy Rogerst, le is mondtak a szerződtetéséről. Így a Pippen-üzletből mindössze egy második körös draftjog maradt meg a bajnoknak.

Rogers a Chicago első előkészületi meccsén játszott - akkor dobott Dávid Kornél 12 pontot - az Indiana ellen, 3 pont, 3 lepattanó és egy assziszt állt a neve mellett 19 perc játék után. Nem valami sok Scottie Pippen utódjától. Tim Floyd úgy döntött, jobb játékosra van szüksége. Talán éppen Dávid Kornél lesz az.

[mécs]

Ajánló: