Társoldalunk:

Hoddle utódját keresik az angol válogatott éléreAz Angol Labdarúgó-szövetség elnöke, David Davies kedd este udvarias hangnemű, de egyértelmű közleményben adta hírül: megválnak a válogatott szövetségi kapitányától, Glenn Hoddle-tól. Davies méltatta Hoddle eredményeit, személy szerint érti, hogy a szakvezető nem akart ilyen sértően nyilatkozni, de mint mondta, a Hoddle-t és a szövetséget ért nagy nyomás miatt nem dönthetett másként.

(Az exkapitány a The Times szombati számában közölt interjújában úgy nyilatkozott: a mozgáskorlátozottak a múltban elkövetett vétségeikért bűnhődnek a jelenben. Ez okozta a vesztét.)

A 41 éves, a válogatottnál játékosként 53 mérkőzést, edzőként pedig két és fél évet eltöltött Glenn Hoddle életében tehát egy fejezet lezárult, de az angol futballélet természetesen nem áll meg. Jövő héten szerdán a válogatott mindjárt a világbajnok franciákkal játszik barátságos mérkőzést a Wembley stadionban, s a március 27-i, Lengyelország elleni mérkőzéssel folytatódik az Európa-bajnoki selejtezősorozat. Az angolok számára méghozzá nem túl rózsás helyzetből. Három találkozójukon eddig csak négy pontot szereztek. (Svédország-Anglia 2-1, Anglia- Bulgária 0-0, Luxemburg- Anglia 0-3.)
Egyből megkezdődött a találgatás: ki lesz Hoddle utódja? Egyelőre csak annyi biztos, hogy a franciák ellen - ideiglenesen -Howard Wilkinson, a Leeds korábbi menedzsere, a szövetség technikai igazgatója készíti fel a csapatot. De az igazi örököst illetően még csak jelöltek vannak.
Bobby Robson, a válogatott korábbi menedzsere, az Eindhoven jelenlegi főnöke önként jelentkezett, de választ még nem kapott. Szóba került még egy másik Robson, Brian, a Middlesbrough menedzsere, aki viszont előre kijelentette: nála a 'Brough elsőbbséget élvez.
Rajtuk kívül a válogatott mellett már szintén tevékenykedett Terry Venables, az egykori aranylabdás Kevin Keegan (jelenleg Fulham),John Gregory, a Sampdoriától éppen a napokban kipenderített David Platt, a Manchester United skót menedzsere, Alex Ferguson, valamint a francia Arsene Wenger (Arsenal) nevét dobták be a köztudatba.
Döntés még nincs, de érdemes megjegyezni: Angliának eddig csak angol szövetségi kapitánya volt. S alig valószínű, hogy a konzervatív szövetség ezen a hagyományon változtatni szándékozna.