Vágólapra másolva!

A Postás meghozta 28 000. pontját



Karl Malone szombat este 28 pontot dobott a Seattle ellen, megszerezve pályafutása 28 000 pontját, és kulcsszerepet játszva a Jazz Sonics feletti döbbenetes diadalának.

"Amikor egy ilyen mérföldkőhöz érsz, hamer túl akarzs lenni rajta, hogy megint a kosárlabdára összpontosíthass" - mondta a munkamániásnak tűnő Malone. - "A szerencsés dolgaim közé sorolom ezt is, mert nem voltam sérült és sokat játszhattam sok helyen. Külön öröm, hogy mindvégig itt (a Utah Jazzben) szerepelve értem ezt el."

"Karl mindig lenyűgöz engem. Minden egyes nap" - tiszetelgett előtte kedvenc játékpartnere, John Stockton.

A Seattle bánta a legjobban, hogy épp ellenük táltosodott meg az idén egyelőre nem szokásos formájában villogó Malone, mert 28 pontjával megdöbbentő különbségű győzelmet aratott felettük a Utah. A 30 pontos vereségre egyszerűen nem lehet mentséget találni.

"Jól jöttek ki a dolgaik. Nekünk nem" - hangzik Detlef Schrempf, a Sonics csatárának kommentárja.

"Karl nagyszerű játékos. Nem lehet tartani őt kétszer egymás után" - mondta Vin Baker, aki az "odavágón", kedden 15 ponton tartotta Malone-t, és ez is közrejátszott a Seattle akkori győzelmében.

A mostani vereségnek viszont fontos tényezője Gary Payton influenzája: a Seattle legjobb játékosa mindössze 7 pontot szerzett 3/13-as mezőnymutatóval.

A Nyugati Konferencia két legjobb csapata játszott szombat este, ez a két gárda szerepelt a legutóbbi három nagydöntőben (mindig kikaptak a Chicagótól), és most is az élen állnak csoprtjukban: a Középnyugatiban a Utah 8-1-gyel, a Csendes-óceániban a Seattle 6-2-vel.

Ajánló: