Társoldalunk:

Súlyos beteg a WNBA bajnokának játékosaA tüdőrák áttételeként fellépett agytumor miatt szerdán megműtik Kim Perrotot, az amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) kétszeres bajnoka, a Houston Comets játékosát.

A 32 éves védőt az utóbbi három hétben többször is megvizsgálták az orvosok, s Perrot pénteken tudta meg a tesztek eredményét, amelyekről helyi idő szerint hétfőn, sajtótájékoztatón számolt be.

"A szerdai beavatkozás során eltávolítják az egyik daganatot, s a műtét után két hétig sugárkezelést kapok, amely után intravénás kemoterápia következik. Sokkolt a diagnózis, de elfogadom azt. Bízom az orvosokban, akik vigyáznak majd rám. Harcolnom kell, s Istenbe vetett hitem szerint túljutok a gondokon. Az a célom, hogy visszatérjek a kosárlabdapályára" - mondta Kim Perrot, aki nem dohányzik, és alkoholt sem fogyaszt.

A 165 cm magas védőjátékos a legutóbbi bajnokságban mérkőzésenként átlagban 8,5 pontot és 4,7 gólpasszt jegyzett. Perrot összesen 85 labdát szerzett a találkozókon, s átlagban 3,1 lepattanóval segítette csapatát, amely 30 összecsapáson 27 győzelmet aratott.
(MTI)