Vágólapra másolva!

Ausztrália nem veszi komolyan a bojkottfenyegetést



Michael Knight, a Sydneyben rendezendő 2000-es nyári olimpia szervezőbizottságának vezetője nem veszi komolyan a sportot is felügyelő német belügyminiszter azon kijelentését, amely szerint az Európai Unió 15 országa bojkottálhatja a jövő évi eseményt.

- Nem foglalkozom komolyan a kijelentéssel. Ha valaki kisebb politikai hasznot akar ebből húzni, esetleg a nevét akarja ismertté tenni Ausztráliában vagy nemzetközileg, úgy a bojkott kilátásba helyezésével felkeltheti a média érdeklődését. A fenyegetőzésnek azonban ezúttal nem lesz foganatja - nyilatkozta az Új-Dél-Wales állam sportminisztereként is tevékenykedő Michael Knight.

Schilyt egyébként Walther Tröger, a Német Olimpiai Bizottság elnöke is bírálta: - A német sportolók nemzetközi szerepléséről szóló döntés nem tartozik a kormány kötelességei közé - jelentette ki Tröger.

***

Phil Coles, a NOB korrupcióval vádolt ausztrál tagja továbbra is szeretne résztvenni a nemzetközi szervezet és a sydneyi olimpia szervezőbizottságának munkájában.

- Maradni fogok. Sokat tehetek a sydneyi játékok sikeres megrendezéséért, és az olimpiai mozgalomban is van még teendőm - nyilatkozta a NOB teljes ülésére Lausanne-ba érkező ausztrál sportvezető.

Colest a 2002-es téli olimpiát rendező Salt Lake City kandidálásával összefüggésben azzal vádolták meg, hogy a pályázati bizottság költségén családjával öt alkalommal járt az Egyesült Államokban, és értékes ajándékokat fogadott el. Coles ugyan nem ismerte el, hogy megsértette volna a NOB szabályait, ausztrál vezetők azonban mégis arra akarták rávenni, hogy mondjon le a sydneyi olimpia szervezőbizottságában betöltött alelnöki posztjáról.

- Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottságból erre senki nem kért, így maradok - nyilatkozta Coles.

(MTI)

Ajánló: