Vágólapra másolva!

Dávid Kornél nagy napja



Az NBA első magyar játékosa 30 percet játszott, 12 pontot (5/9 mezőnyből, 2/4 büntetőből), 11 lepattanót szerzett, és összességében csapata legjobbja volt. Európa másik feltörekvő csillaga, az ukrán Potapenko is jól teljesített a Bostonban, 10 pontot és 12 lepattanót gyűjtött.

Dávid Kornél fantasztikus esélyt kapott Tim Floyd edzőtől, aki a térdsérülése miatt hiányzó Ron Harper nélkül hirdetett csapatot, és amikor az kudarcot vallott, első csereként állította be a magyar játékost. Dávid meg is hálálta: csapata második legtermékenyebb pontszerzőjének és a mezőny - a torontói Vince Carterrel holtversenyben - legjobb lepattanózójának bizonyult. Négy falt és egy labdaeladás rontotta teljesítményét, de ez csöppség csapatának lebőgéséhez képest!

A Chicago Bulls fennállása egyik legnagyobb blamáján ment keresztül. Az első negyed végén 31-9-re ment a Toronto Raptors, 19 pontot szerezve, miközben a Bulls góltalan maradt és 10%-os (2/20) mezőnymutatóval kulloghatott az öltözőbe.

A másodikban feljött a Bulls (66-39), de Brent Barry bokája kibicsaklott, Toni Kukoc pedig még az első negyedben meghúzta a jobb oldalát, úgy vitték le a pályáról. Dávid Kornélnak és Rusty LaRue-nak kellett húzni a szekeret. A Chicago Bulls meccseiről saját honlapján tudósító http://homepage.interaccess.com/~lala/bulls/David_Kornel/index.html ifj. Olajos Imrét segítségül hívva megtudhatjuk, hogy "a meccs után pedig minden riporter és közvetítő aki csak megszólalt, csak pozitívan beszélt Kornél játékáról és játszani akarásáról. Sokan pedig azt is megpengették, hogy ha Kukoc itt hosszabb időre ki fog esni a játékból a sérülése miatt, akkor Kornél az, aki képes arra, hogy a helyére lépjen."

Annyi azonban bizonyos, hogy ez a 30 perc, ez a dupla-dupla pályafutásának mérföldköve, karrierje egyik csúcsa, bizonyos szempontból még az oroszok elleni decemberi 24 pontnál is fontosabb.

Ami a többi mérkőzést illeti, egy lehetséges NBA-döntőt játszottak Salt Lake Cityben, ahol Bryon Russell, a Utah Jazz csatára 4,7 másodperccel a lefújás előtt bevágott egy triplát, amivel a hazaiak 84-81-re legyőzték a Miami Heat gárdáját, a Kelet két csoportelsőjének egyikét. A Utah egyébként mind Nyugaton, mind összesítésben második 20-6-tal, a Portland TrailBlazers vezet 21-5-tel.

- Szeretném a bajnoki döntőt én eldönteni egy kosárral - nyilatkozta Russell, aki a tavalyi finálé nagy áldozata volt, hiszen Michael Jordan róla dobta a mindent eldöntő tempót. - Mindig is erről álmodtam. Egy olyan győztes labda, mint a mai, semmit nem számít. Hadd dobjak ilyet a nagy Hetedik Meccsen, erről álmodom.

Vitalij Potapenko
Fotó: Ron Kuntz/Reuters

Clevelandben Wesley Person 19 és Shawn Kemp 17 (valamint másik négy játékos tíz feletti) pontja vezette a Cavaliers három híján 30 pontos győzelemre a Boston Celtics felett. A Celtics kilencet elveszített legutóbbi tíz meccse közül, de náluk is jól játszott egy ifjú európai csillag: az ukrán származású Vitalij Potapenko - aki Amerikában végzett egyetemet, ezért nem "igazi" idegenlégiós - 10 ponttal és 12 lepattanóval zárt.

pont lepattanó asziszt
Cleveland Cavaliers 113 Person 19 Kemp 9 Knight 8
Boston Celtics 86 Walker 22 Potapenko 12 Anderson 4
Orlando Magic 86 Armstrong 28 Hardaway 10 Hardaway, Harpring 4
Charlotte Hornets 78 Jones 20 Coleman 16 Recasner 4
Utah Jazz 84 Malone 23 Malone 15 Stockton 8
Miami Heat 81 Hardaway 30 Mourning 13 Hardaway 6
Chicago Bulls 90 LaRue 15 David 11 Jones 5
Toronto Raptors 113 Brown 25 Carter 11 Christie 8
San Antonio Spurs 112 Duncan 19 Robinson 9 Johnson 7
Denver Nuggets 82 Van Exel 18 McDyess 12 Van Exel 6
Portland Trail Blazers 79 Rider 15 Grant 12 Stoudamire 7
Golden State Warriors 72 Caffey 18 Caffey 11 Coles, Starks 3

Ajánló: