Vágólapra másolva!

A Rockets lépéselőnyhöz juttatta a Jazzt<br/>

Miközben a Utah Jazz könnyedén gázolt át az LA Clippers esélytelen gárdáján, a Rockets tett Malone-éknak egy szívességet: Houstonban legyőzte a versenytárs Portland Trail Blazerst. Ez persze Pippenéknek éppolyan jó, hiszen előrébbkúsztak a tabellán.

Scottie Pippen 31 pontjával egyéni szezoncsúcsot állított fel

Fotó: A. A. Latif/Reuters

- Azt gondoltam, egy kicsit keményebben játszom ma - mondotta Pippen, aki hét lepattanót szedett, és hat sikeres triplájával beállította karriercsúcsát. Charles Barkley jó partner volt a defenzív játékban, és majdnem tripla-duplát ért el 20 pontjával, 12 pattanójával és 9 gólpasszával.

- Ez a szezon legjobb meccse és negyede számomra - mondta Rudy Tomjanovich, a Rockets edzője, aki a Houston legborzalmasabb veresége - 71-111 Portlandben március 7-én - óta mindkétszer győzelemre vitte csapatát a Blazers ellen. A Houston ezzel a győzelemmel felzárkózott a harmadik helyezett San Antonio Spurs mögé a Nyugati Konferenciában.

A Blazers viszont elvesztette elsőségét. 29-9-cel állnak a Utah Jazz mögött, amely könnyedén intézte el Los Angelesben a Clipperst. Greg Ostertag szezoncsúcsait döntögette (16 pont, 19 pattanó), Karl Malone 25 ponttal, John Stockton 19 ponttal és 9 asziszttal járult hozzá, hogy 30-8-cal a Jazz - miután kilencszer nyert egymás után - előlépjen listavezetővé.

- Jó lenne, ha ez már az utolsó (alapszakaszbeli) meccs lett volna, de van még 12 másik előttünk - sóhajtott Stockton. - Remélem akkor is ott leszünk, ahol most.

Sacramentóban Hersey Hawkins dudaszóra dobott triplájával nyert hosszabbítás után a Seattle SuperSonics a Kings ellen. A csata a Western Conference utolsó playoff-helyéért folyt, és ezzel a Seattle jóval esélyesebb helyzetben van, mint vetélytársa. 98-96 volt oda, 7,3 másodperc hátra, amikor Gary Payton végigszaladt a jobbszélen, a sarokban Hawkinst találva meg a labdával. A meccset 15 ponttal záró Hawkins épp akkor engedte el a labdát, amikor a duda megszólalt. A játékszer csont nélkül zuttyant a kosárba.

Dallasban Michael Finley 34 pontot dobott, a Dallas Mavericks megverte a Minnesota Timberwolvest, amely immár másodszorra volt kénytelen kiállni sztárcsatára, Kevin Garnett nélkül, akit ágynak döntött az influenza.

pont lepattanó asziszt
Dallas Mavericks 101 Finley 34 Trent, Bradley 9 Nash 6
Minnesota Timberwolves 95 Smith 21 Smith 9 Jackson, Mitchell, Robinson 4
Houston Rockets 86 Pippen 31 Barkley 12 Barkley 9
Portland Trail Blazers 76 Stoudamire 19 Grant 16 Stoudamire 6
Golden State Warriors 85 Starks, Cummings 16 Mills 11 Starks 5
Denver Nuggets 79 McDyess 29 Fortson 23 Van Exel 11
Los Angeles Clippers 89 Douglas 17 Wright 12 Douglas 6
Utah Jazz 103 Malone 25 Ostertag 19 Stockton 9
Sacramento Kings 98 Webber 26 Webber 21 Williams 13
Seattle SuperSonics 99 Schrempf 19 Polynice 16 Payton 10

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

...angolul tudóknak, a SportsWeben.