Vágólapra másolva!

A Johnson and Johnson nem támogat<br/>

A Johnson and Johnson gyógyszerészeti óriásvállalat úgy döntött, hogy nem nyújt támogatást a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpia megrendezéséhez, és ezzel az első olyan jelentős szponzor, amely a korrupciós botrány kirobbanása után kivonult az ötkarikás mozgalom mögül.

John McKeegan, a cég szóvivője a Salt Lake Tribune című lapnak elmondta: a döntés mögött belső nézetkülönbségek húzódtak meg, amelyek a szponzorálási stratégia körül csúcsosodtak ki. A nyilatkozó hozzátette: az elhatározás hátterében ott volt a vesztegetési ügy is.

Bár a 30 millió dolláros megállapodás révén a Johnson and Johnson nem tartozott volna az olimpia legfőbb támogatói közé, a cég az elmúlt 20 évben az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságán keresztül azért komoly mértékben segítette termékeivel az amerikai sportolókat.

- A Johnson and Johnson támogatása jelentősen hozzájárult volna törekvéseinkhez, de így is elmondhatjuk, hogy elegendő nagyvállalat tartozik szponzoraink sorába - fejtette ki válaszul Mark Lewis, a szervezőbizottság marketingügyekben illetékes szóvivője.

(MTI)

Ajánló:

A 2002-es téli olimpiát megrendező bizottság honlapja