Vágólapra másolva!

Ausztrál diplomaták "hozták össze" Sydney sikerét<br/>

Ausztrál diplomaták is nagy szerepet játszottak abban, hogy Sydney sikerrel pályázott a 2000-es nyári olimpiára. Ugyanakkor az ausztrálok a "sikerreceptet" átadták Salt Lake Citynek is - állítja az ausztrál ABC rádió.

A beszámoló szerint ausztrál nagykövetek a helyszínkijelölés előtt sokszor találkoztak azoknak az országoknak a NOB-tagjaival, ahova akkreditálva voltak. Az ABC kiemelte a lengyelországi és a kínai esetet.

"Lengyelország nem gazdag, így sportolói számára minden segítségre szüksége volt. Miután Tony Kevin, Ausztrália lengyelországi nagykövete találkozott Włodzimierz Reczek lengyel NOB-taggal, nagyon sok lengyel sportoló szinte ingyen edzőtáborozhatott Ausztráliában. Emellett Pekingben ausztrál diplomaták mongóliai NOB-tagokkal folytattak félreérthetetlen eszmecseréket" - hangzik az ABC állítása.

Miután Sydney elnyerte a jövő évi ötkarikás játékok rendezési jogát - így az ABC -, az ausztrálok olyan feljegyzéseket adtak át a 2002-es téli olimpiára pályázó Salt Lake Citynek, amelyek a helyszínkijelölésnél szavazó tagokról tartalmaztak információkat. A rádió állítása szerint az adatok továbbításában Phil Coles ausztrál NOB-tag működött közre.

(MTI)