Vágólapra másolva!

Coles hazaáruló?<br/>

Ron Walker - aki Melbourne 1996-os nyári olimpiai pályázati bizottságának vezetője volt - szerint Phillip Coles, a 2000-es sydneyi nyári játékok szervezőbizottságának (SOCOG) alelnöke titkos információkat juttatott el az atlantai szervezőkhöz, akik az ő segítségének is köszönhetik, hogy megelőzték Melbourne-t a szavazásnál. Walker a sportvezető azonnali kizárását követeli a SOCOG-ból.

John Howard, Ausztrália miniszterelnöke úgy véli: nem szabad Colest elhamarkodottan megbüntetni, de sürgősen tisztázni kell a szerepét a 2002-es Salt Lake City-i téli játékok körül kirobbant korrupciós botrány során és az atlantai játékok előtt történtekkel kapcsolatban.

- Amíg senki sem tudja bebizonyítani, hogy a sportvezető ellen felhozott vádak igazak, addig ártatlannak kell tekinteni és senki sem akadályozhatja meg a nyugodt munkavégzésben - mondta Howard. - Nagyon örülnék, ha gyorsan le lehetne zárni ezeket a kínos ügyeket.

A 67 éves Coles több interjúban is úgy nyilatkozott, hogy nem kíván lemondani sem a NOB-tagságáról, sem a SOCOG-ban betöltött tisztségeiről.

- Phillip Coles az 1996-os rendezésért folytatott verseny ideje alatt összesen negyvennégyszer telefonált Atlantába és több esetben éppen a bizottsági ülésünk után - jelentette ki Walker.

Egyes lapértesülések szerint az atlantai szervezők levélben köszönték meg Colesnak a pályázatukhoz nyújtott segítséget. Az egykori kajakos a vádakat tagadja és állítja, hogy az 1996-os olimpiai helyszín kijelölésénél is Melbourne-re szavazott.

(MTI)