Vágólapra másolva!

Hamis Jazz a feltámadó Királyok ellen<br/>

A Sacramento Kings sokkolta a szuperfavorit Utah Jazzt: 101-90-es Salt Lake City-i győzelmével kiegyenlítette a párharc állását. A Miami Heat rendbeszedte magát és legyőzte a New York Knicks gárdáját, ezzel itt is 1-1 az állás, az Atlanta és a Portland pedig 2-0-ra vezet.

Webber dob Malone fölött

Fotó: Steve Wilson/Reuters

Atlantában Dikembe Mutombo uralta a parkettet 28 ponttal és 13 pattanóval, a Hawks egyszerűen elsöpörte a Detroit Pistonst. Mutombo szinet megállíthatatlan volt, 13/14-es mezőnymutatóval büszkélkedhetett, Steve Smith pedig kilencet dobott 21 pontjából a harmadik negyedben, amikor a Hawks 17-0-s rohamot indított. A Detroit teljes csapata ugyanennyit gyűjtött ezen szaksz alatt. A párharc első mérkőzésén a Hawks a Pistons negatív franchiserekordjai beállítását kényszerítette ki ellenfeléből, a második félidőben (27) és az összesen szerzett (70) pontokat tekintve. Ezúttal mindkét rekord megdől: 25 pont a második félidőben és 69 összesen. Grant Hill 15 ponttal és 10 lepattanóval a legjobb volt, de mintegy 25 percig nem szerzett kosarat a második negyedtől a negyedikig.

Portlandben a Trail Blazers ismét legyőzte a Phoenix Sunst. A hazaiak szezoncsúcsot állítottak fel 57%-os mezőnymutatójukkal (39/68). A Phoenix egy pontra csökkentette a hátrányát a harmadik játékrészben, de a Portland ezután feltámadt és 18 pontos előnyre tett szert. A Suns játkosai közül hatan is tíz pont fölött teljesítettek, de ez sem volt elég, a Portland - az Atlantához hasonlóan - szerdán befejezheti az első kört, ha idegenben győz.

Miamiben Alonzo Mourning megint nagyot játszott (26 ponttal, 8 lepattanóvcal, négy blokkal és három labdaszerzéssel vezette csapatát), és így az "első kiemelt" Heat kiköszörülhette a csorbát a New York Knicks ellen. "Kétségbe voltak esve" - magyarázta Pat Riley, a Heat edzője játékosai lelkiállapotát, amely a győzelemhez vezetett. "El voltak szánva arra, hogy még egy meccset nem engednek ki a kezük közül." Persze ilyen hozzáállású játékosokkal nem nehéz sikereket aratni…

pont

lepattanó

asziszt

Miami Heat

83

Mourning 26

Mourning, Majerle 8

Hardaway 11

New York Knicks

73

Ewing 16

Ewing 15

Ward 5

Atlanta Hawks

89

Mutombo 28

Mutombo 13

Blaylock 6

Detroit Pistons

69

Hill 15

Hill 10

Dumars 5

Utah Jazz

90

Malone 34

Malone 10

Stockton, Eisley 6

Sacramento Kings

101

Webber 20

Divac 7

Divac 8

Portland Trail Blazers

110

Grant, Stoudamire 22

Sabonis 9

Stoudamire 13

Phoenix Suns

99

McCloud, Garrity 15

Gugliotta 9

Kidd 12

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: