Társoldalunk:

A Phoenix az első kieső

A Portland Trail Blazers 1992 óta először jutott túl a rájátszás első körén, és nem is akárhogy: 3-0-val búcsúztatták a Phoenix Sunst. Meglepetés New Yorkban és Sacramentóban: mind a Knicks, mind a Kings 2-1-re vezet esélyesebb ellenfeleivel szemben.

Brian Grant öröme

Fotó: Jeff Topping/Reuters
Brian Grant hat pontot szórt egymás után abban a mindent eldöntő negyedik negyedbeli 14-2-es rohamban, amivel a Trail Blazers tízpontos győzelmet aratott és elsőként iratkozott fel a konferencia-elődöntők résztvevőinek listájára. A Portland már 18 ponttal vezetett a második negyedben, de a Phoenix a harmadikban fordított. A Blazers annak ellenére nyerni tudott idegenben, hogy legjobb dobója, Isaiah Rider a kispadon töltötte a meccs második felét. Rider 18 pontot szerzett, de csak 28 percet játszhatott, miután jobb térdében húzódást szenvedett. A Suns közönségét a hazaiak 22-6-os harmadik szakaszbeli rohama örvendeztette, amivel 70-67-es vezetsét hoztak össze. A Phoenix még 4:15-tel vége előtt is vezetett, 83-79-re, ekkor kezdődött az a bizonyos sorsfordító roham. Phoenix sorrendben negyedszer hagyta el a playoffot az első kör után.

Sacramentóban a jugoszláv Vlade Divac volt a Kings pozitív, Todd Fuller pedig a Utah Jazz negatív hőse, Divac dobta a hazaiak utolsó öt pontját, Fuller pedig két büntetőt hagyott ki 4,2 másodperccel a lefújás előtt. Egyébként három pont volt a különbség, tehát ha Fuller akár 100%-os, akkor sem nyert volna még a sokáig szuperfavoritként kezelt Jazz. A Kings először nyert Sacramentóban playoffmeccset, amióta Kansas Cityből 1985-ben ideköltöztek. Divacnak a negyedik negyedben ápolni kellett felszakadt és összevarrt szemöldökét, de ezután az ő büntetőjével egyenlítettek 77-77-re, következett a hosszabbítás. "Életemben most vagyok a legizgatottabb" - nyilatkozta a Sacramento sztárja, Chris Webber. "Alig bírom kivárni a holnapi napot." Nem véletlenül: a Kings pénteken megnyerheti a párharcot. Az pedig vaskos meglepetés lenne.

A New York Knicks még jobban földhözvágta a Keleti Konferenciát megynerő Miami Heatet. A második és harmadik negyedet összekötve, 32-2-es rohammal zúzták tönkre Alonzo Mourningék védelmét, és végül 26 (!) ponttal nyertek. A Knicks mintha ki lenne cserélve csalódást keltő alapszakasz-teljesítményük után, ha pénteken ismét nyernek otthon, továbbjutnak. Latrell Sprewell 20, Allan Houston 18, Patrick Ewing 15 pontot szerzett, és Jamal Mashburn, aki 14-et dobott a Miami javára, úgy fogalmazott a mérkőzés után: "Kinyírtak minket. Mintha küldetést teljesítettek volna."

Joe Dumars Blaylocknak dől

Fotó: Rebecca Cook/Reuters
Detroitban a Pistons legalább még egy meccsel meghosszabbította Joe Dumars pályafutását, hiszen 2-1-re szépítették az Atlanta Hawks elleni párharcuk állását. A vendégek ráadásul - miután ugyanerre kényszerítették Grant Hilléket az előző meccsen - megdöntötték a franchise negatív playoffrekordjait az egy félidő alatt és az egy meccsen dobott pontok terén: 27-et dobtak az első félidőben, 63-at összesen - ez hárommal kevesebb az 1956-os - még St. Louis-i bázissal szerzett - félidei, illetve nyolccal az 1950-es összesített pontoknál. Sztárcenterük, Dikembe Mutombo előző mérkőzésen szerzett 28 pontja után most mindössze nyolcra volt képes a kemény detroiti védekezés közepette.

 

 

pont

lepattanó

asziszt

Detroit Pistons

79

Laettner 15

Williams 10

Hill 5

Atlanta Hawks

63

Corbin 16

Mutombo 10

Blaylock 5

 

 

 

 

 

New York Knicks

97

Sprewell 20

Camby 9

Ward 4

Miami Heat

73

Mourning 18

Brown 8

Hardaway 5

 

 

 

 

 

Phoenix Suns

93

Robinson 24

Robinson, Gugliotta 7

Kidd 12

Portland Trail Blazers

103

Grant 20

Sabonis 11

Stoudamire 7

 

 

 

 

 

Sacramento Kings

84

Divac 22

Divac 14

Williams 6

Utah Jazz

81

Malone 22

Malone 13

Malone, Stockton 5

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló: