Társoldalunk:

Stockton megmentette a Jazzt

Életben maradni - ez volt a sláger péntek este az NBA-ben. Mind a Detroit, mind a Miami, mind a Utah nyerni tudott, hogy az ötödik mérkőzés döntsön a továbbjutásról. Az utóbbi gárda hőse a veterán John Stockton volt, aki hét tizedmásodperccel a lefújás előtt dobta a győztes kosarat.

Stockton megmentette a Jazzt

Fotó: Reuters
A Utah Jazz valóságos thrillert élt túl Sacramentóban, mielőtt John Stockton duplájával a Western Conference favoritja 2-2-re hozta az állást. A Kings 7,2 másodperccel a vége előtt szerezte meg 89. pontját, mégpedig a jugoszláv Vlade Divac büntetője révén, aki egymaga dobta a Sacramento utolsó hét pontját. Egyetlen kivédekezett támadásra voltak attól, hogy legyőzzék a Nyugat sorozatban kétszeres bajnokát (1997-1998) és, hogy 1981 óta először továbbjussanak az első körön a rájátszásban. Azonban Stocktonra nem figyeltek eléggé, és a veterán hátvéd majd' hét méterről elvállalt egy dobást hét tizeddel a dudaszó előtt. A Salt Cake City-i Delta Centerben dől el a párharc vasárnap (magyar idő szerint hétfőn hajnalban). Vlade Divac és Predrag Sztojakovics, a Kings két jugoszlávja valószínűleg részt vesz a júniusi franciaországi Európa-bajnokságon, ahol ez esetben Jugoszlávia fantasztikus csapattal, szuperfavoritként indul.

New Yorkban Tim Hardaway - akit kirohanásáért az előző, vesztes mérkőzésen 5000 dollárra büntettek - két hárompontossal vette ki a részét abból a negyedik negyedbeli rohamból, amellyel a Miami Heat megverte a Knicks gárdáját, és "hazamentette" a párharcot. A sérült jobb bokája miatt gyengécske szezont produkáló góldobó hátvéd az első három meccsen mindössze 7,3 pontos, mezőnyből 19%-os átlagot hozott. A szerdai mérkőkőzésen egyetlen kosarat értékesített a kiállításáig. Ezúttal azonban Hardaway volt az, aki megmentette a Heatet attól, hogy gyűlölt ellensége, a Knicks kiejtse őket, meghazudtolva a papírformát, hiszen a Miami elsőként, a New York-iak pedig nyolcadikként végeztek az alapszakaszbans. A Madison Square Garden 290. alkalommal telt meg sorozatban, de a párharc nem itt, hanem Miamiban fog eldőlni, az utolsó meccsen. Ugyanez történt 1997-ben, amikor a Heat a hetedik találkozón győzött a konferencia-elődöntőben, illetve tavaly, amikor a Knicks az első körben az ötödik meccsen diadalmaskodott.

Detroitban nem ívelt tovább a párharc tendenciája, ezúttal pontokat is dobtak a csapatok, a lefújáskor pedig a Pistons örülhetett, amely legyőzte a Hawks csapatát, így itt is az ötödik meccs dönt, vasárnap, Atlantában.

 

 

pont

lepattanó

asziszt

Detroit Pistons

103

Hill 23

Williams 8

Hill 9

Atlanta Hawks

82

Smith 21

Mutombo 8

Corbin, Johnson 4

 

 

 

 

 

New York Knicks

72

Houston, Ward 12

Johnson 12

Ward 4

Miami Heat

87

Mourning, Porter 16

Mourning 13

Porter 7

 

 

 

 

 

Sacramento Kings

89

Webber 18

Divac 14

Williams 6

Utah Jazz

90

Malone 23

Malone 16

Stockton 8

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló: