Vágólapra másolva!

Főcsoport-elődöntők a rájátszásban<br/>

Magyar idő szerint kedden hajnalban a Keleti és a Nyugati főcsoport elődöntőivel folytatódnak a rájátszás küzdelmei.

Az első fordulóban Keleten alaposan felborult a papírforma, hiszen az alapszakasz után első és harmadik helyen továbbjutott Miami Heat és Orlando Magic is búcsúzni kényszerült. Az orlandóiakat az Allen Iverson által vezetett Philadelphia 76ers győzte le, míg a Heat csapatát a rájátszásba éppen csak besurranó New York Knicks ütötte el a továbbjutástól. A 76ers elődöntőbeli ellenfele a Reggie Miller nevével fémjelzett Indiana Pacers lesz, amely a lehető leggyorsabban, 3-0-val búcsúztatta a Milwaukee Bucks csapatát. A párharc végkimenetele kétesélyes, hiszen amennyiben Iverson tartja 28,3 pontos mérkőzésenkénti átlagát, akkor a Philadelphia megnehezítheti az egységesebbnek tűnő Pacers dolgát.

A másik keleti elődöntőben a Miami legyőzésével az első forduló legnagyobb meglepetését okozó New York az Atlanta Hawks együttesével küzd a konferenciafináléba jutásért. A Hawks szintén öt mérkőzésen gyűrte le a Detroit Pistonst. A Knicks az NBA történetének második csapata, amely a 8. helyről startolva főcsoport élén végzett együttest búcsúztatott. A hazai pálya előnye a Hawksnál van, de Patrick Ewingék Miamiban elért bravúrját figyelembe véve bármelyik gárda döntős lehet.

A nyugati oldalon érvényesült a papírforma, hiszen a San Antonio Spurs, a Portland TrailBlazers, a Utah Jazz és a Los Angeles Lakers végzett az alapszakasz első négy helyén.

A Portland 3-0-val lépett a második körbe, míg elődöntőbeli ellenfele, a Utah csak rendkívül szoros párharcban, öt találkozó után jutott tovább a Sacramento Kings ellenében. A kulcskérdés az lehet, hogy a négy győzelemig tartó sorozatban a pályaválasztói joggal rendelkező TrailBlazers előnyt tud-e kovácsolni kipihentségéből.

A másik ágon a nagy kérdés: az úgynevezett "ikertornyokra", Tim Duncanre és David Robinsonra épülő San Antonio hogyan hatástalanítja azt a Shaquille O'Neill-lel felálló Lakerst, amely úgy tűnik, hogy a rájátszásra "teljesen összeállt". Az alapszakaszban a Los Angeles kétszer is legyőzte Robinsonékat, de a főcsoportgyőztes San Antonio rendelkezik a pályaválasztói előnnyel.

- Hatalmas küzdelemre van kilátás, de bízom benne, hogy legalább egyszer tudunk nyerni idegenben, és akkor már csak hozni kell az otthoni meccseket - fogalmazott Kurt Rambis, a Lakers vezetőedzője.

(MTI)