Vágólapra másolva!

Hátvédek kés alatt<br/>

Rex Chapman, a Phoenix és David Wesley, a Charlotte hátvédje - mivel csapatuk a rájátszásban már nem érdekelt, műtétnek vetette alá magát.

A Phoenix Suns hátvédje, Rex Chapman jobb lábát, amelyben idegbecsípődést lokalizáltak, hétfőn operálták meg. A klub állítása szerint teljes felépülés várható.

Chapmant - aki tavaly szabadügynökként hatéves szerződést kötött a Suns-zal - majdnem az egész szezon folyamán kínozták lábproblémái, 38 meccsen játszott az alapszaksz 50 találkozója közül, ezeken 12,1-es pontátlagot produkált, 36%-kal dobva a mezőnyből és 35%-kal a hárompontos vonalon túlról. Tiezenegy éves pályafutása során ennél jobb átlagokkal játszott (15,3 pont és 43%-os mezőnymutató).

A rájátszásban még súlyosabbak lettek a problémák, Chapman a Portland elleni 0-3-mal végződött sorozatban összesen 57 perc alatt mindössze 5,7-es pontátlagot hozott, 6/21-es mezőnymutatóval.

David Wesley, a Charlotte Hornets egyik legmegbízhatóbb játékosa arthroszkópiás műtétnek vetette alá magát kedden, hogy helyrehozassa a bal térdében levált porcot. Már április 24-én kisebb sérülést mutattak ki a térdkalácsában, de Wesley a szezon hátralévő hét mérkőzésén játszott még, megdöntve ezzel a Charlotte játékosai közötti rekordot a legtöbb egymás utáni meccs tekintetében 121 találkozóval.

Wesley, akinél szintén teljes gyógyulást remélnek az orvosok, 6,4 gólpasszt adott meccsenként második "hornetses" szezonjában 14,1 pont és 3,2 lepattanó mellett. A Charlotte hiába nyert meg 20-at utolsó 30 mérkőzéséből, lemaradt a rájátszásról, a New York előzte meg a Keleti Konferenciában.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.