Vágólapra másolva!

A Pacers 3-0-ra vezet<br/>

Reggie Miller 29 pontjával az Indiana Pacers legyőzte Allen Iversont és a Philadelphia 76erst pénteken, így egyetlen nyert mérkőzés választja el őket a Keleti Konferencia döntőjétől.

Fotó: Reuters

Antonio Davis állítja meg Iversont

A hazaiak sztárja, Allen Iverson, az alapszakasz gólkirálya ismét sokat szórt, de 32 pontját úgy szerezte, hogy 33 mezőnykísérletéből huszat (!) kihagyott. A negyedik negyedben 2/8-as volt a mutatója, ez volt az a szakasz, amikor a Philadelphia kezéből végképp kicsúszott a meccs, így tíz mérkőzést számláló hazai veretlenségi sorozatuknak vége szakadt. Iverson úgy mentegetőzőtt: "Magával ragadott a meccs. Túl sokat próbáltam tenni."

A záró szakaszban az Indiana mintegy hat percig nem engedte a 76erst kosarat dobni, korábbi négypontos előnyük tizennégy pontosra duzzadt (88-74). A Pacers 47-42-re győzött a lepattanócsatában, és a védelemben megszerzett labdákkal 19 pontot dobtak gyors indításból. A vendégek 50%-os (38/76) mezőnymutatójával szemben a hazaiak 37,5%-ot (33/88) tudtak felmutatni. A Pacersnél Chris Mullin 15 pontot, Mark Jackson 11 pontot és 10 aszisztot, Dale Davis 10 pontot és 11 lepattanót, Antonio Davis 9 lepattanót szerzett.

Philadelphia egyébként hatalmas ünnepség színhelye volt, köszöntve a cspatot, amely 1991 után ismét a rájátszásban szerepel, a csarnok kivetítőjén a Rocky című filmből és a 76-osok nagy sztárjai, Julius Erving és Maurice Cheeks meccseiből mutattak részleteket. Még tüzijáték is volt. A mostani sztárok kevésbé voltak szikrázóak: Eric Snow ugyan gyűjtött 16 pontot és 9 gólpasszt, és a kezdőcsapatból mindenki tíz pont felett termelt, de a kispad mindösszesen hatot szerzett. Tyrone Hill 12, George Lynch 10 pattanót szakított, de a center Matt Geiger egyet sem.

A Pacers, amely a Chicago Bullstól tavaly hét meccsen kapott ki a főcsoportdöntőben, most már az egyetlen veretlen csapat a rájátszásban. A Sixers 1985 óta nem játszott konferenciadöntőt, de a vasárnapi negyedik meccset megint Philadelphiában rendezik, így reménykedhetnek a feltámadásban. Igaz ugyan, hogy 0-3-ról még sosem állt fel csapat a playoff történetében. Miller azonban úgy látja: "A párharcnak még nincs vége."

pont

lepattanó

asziszt

Indiana Pacers

97

Miller 29

D. Davis 11

Jackson 10

Philadelphia 76ers

86

Iverson 32

Hill 12

Snow 9

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: