Vágólapra másolva!

Az Utah 3-2-re szépített<br/>

A Utah Jazz egyelőre megúszta a kiesést, hazai győzelmével 3-2-re módosítva a Nyugati főcsoport elődöntősorozatának állását a Portland Trail Blazers ellen.

Fotó: Reuters

Grant arca eltorzul a fájdalomtól

"Nagy szükségünk volt erre a győzelemre" - mondta Malone. - "De tudjuk, még mindig egy meccs alatt elvérezhetünk. Náluk is nyernünk kell."

A hatodik mérkőzést csütörtökön Portlandben vívják, ahol a Jazz legutóbbi 11 meccséből kilencet elveszített, beleértve az elődöntő 2. és 3. találkozóját is.

Malone, aki már az első meccsen a Jazz 93-83-as sikeréből is egy könyökössel vette ki a részét, most 23 pontot, 8 lepttanót szerzett, és jól orrbavágta Grantet lepattanózás közben az első negyedben. A Utah 14-4-es előnyt szerzett rögtön az elején (30-20 a negyed végén) és onnantól végig vezetett.

Grantet megint varrni és kötözni kellett, ezúttal a szeme sarkában. Az ifjú portlandi csatár, aki lejátszotta Malone-t az ezt megelőző három meccsen, most 39 perc alatt nyolc pontot dobott, és még a hidegvérét is elveszítette a negyedik negyedben.

"(Grant) kihagyott néhány lehetőséget" - mondta a Utah edzője, Jerry Sloan. "Nem mondanám, hogy mi kapcsoltuk ki a játékből."

Fotó: Reuters

Dunleavyt le kellett fogni

"Azt mondta, nem kedvel, én meg mogmondtam, hogy én sem őt" - mondta Malone. "Ezt tehát megbeszéltük. Tudjuk, ki kicsoda, és tudjuk, hogy megy ez. A rájátszásban nem muszáj engem szeretni."

A játékra visszatérve, Bryon Russell 22 ponttal, John Stockton 14 gólpasszal segítette a Jazzt, amely lenyűgöző 63%-kal dobott az első félidőben (49-42). A másik oldalon Isaiah Rider 16, Rasheed Wallace 15, Damon Stoudamire 12 pontot dobott, és a Blazers szezonbeli leggyérebb ponttermését produkálta, 34%-kal céloztak és a lepattanócsatát is alaposan elvesztették (45-31).

Dunleavy azonban megígérte: ez nem történik meg még egyszer. "Túl puhányak voltunk ma. Csütörtökön újra azt játszuk, amit az előző meccseken, és megverjük őket."

pont

lepattanó

asziszt

Utah Jazz

88

Malone 23

Ostertag, Russell 9

Stockton 14

Portland Trail Blazers

71

Rider 16

Grant 10

Stoudamire 6

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: