Vágólapra másolva!

A Lakers legnagyobb igazolása: Phil Jackson<br/>

Phil Jackson, a korábban a Chicago Bullsszal hat bajnoki címet szerző edző a Los Angeles Lakers szakmai irányítója lesz.

A Los Angeles-i együttes magát megnevezni nem kívánó vezetője szerint létrejött a megállapodás az érintett felek között, amelyet szerdán sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bejelentenek. A szerződés anyagi részleteit még nem hozták nyilvánosságra, de az ESPN televíziócsatorna értesülése szerint Phil Jackson hat év alatt összesen 24 millió dollárt kap.

Az 53 éves szakember azt a Kurt Rumbist váltja a kispadon, aki az idei csonka szezon közben leváltott Del Harris helyére került.

A Lakersnél nagy várakozás előzi meg Phil Jackson munkáját, mivel az együttes idén sem tudta beváltani a csapathoz fűzött reményeket. A nagy múltú klub 1988 óta nem nyert bajnoki címet, és ebben az évben már a rájátszás második fordulójában elbukott a San Antonio Spurs ellenében, mégpedig csúfos, 4-0-s összesítéssel.

Az új tréner kilenc szezont töltött Chicagóban, s ezalatt 545 győzelem mellett csak 193 vereséget szenvedett a Bulls. A hat bajnoki cím az örökranglista második helyét jelenti a vezetőedző számára a kilenc elsőséggel büszkélkedő Red Auerbach (Boston Celtics, 1957-1966) mögött.

(MTI)

Ajánló: